De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 30 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Betis verstoort droom Barça
   
 

door Gerrit-Jan Hoek BARCELONA - FC Barcelona is op wrede wijze uit de droom ontwaakt en leed tegen Betis Sevilla de eerste nederlaag van het seizoen (3-0). Na vier overwinningen op rij blufte Van Gaal alweer dat Barcelona met tien punten verschil kampioen zou worden als het thuis zou blijven winnen en uit steeds een punt zou pakken. Maar Betis had maling aan dat simpele rekensommetje. De ploeg uit Sevilla legde alle gebreken van de Catalaanse équipe meedogenloos bloot. Met Joaquin en Denilson als twee orthodoxe buitenspelers draaide Betis Barça bij vlagen helemaal dol.

Alleen in het eerste kwartier wist Barça Betis enigszins te neutraliseren. Maar zoals zo vaak was het overwicht te steriel. Niemand had dan ook raar opgekeken als de terreinknecht in de rust de middenlijn opnieuw van een krijtlaag had voorzien, omdat Barcelona alleen maar horizontaal speelde. Symptomatisch voor de onmacht van de ploeg was dat het in 90 minuten geen enkel schot tussen de palen van het doel van doelman Prats wist af te vuren. Verder dan twee inzetten voorlangs van Saviola en Gerard kwam Barça het hele duel niet.

Het gebrek aan een betrouwbare sluitpost brak Barça ook dit keer op. Een fout van de onervaren doelman Victor, die de doorgebroken Capi torpedeerde, kwam Barcelona duur te staan. Oud-Barcelona-speler Alfonso deed zijn voormalige club vanaf de stip dankbaar de das om (1-0).

Na de rust bleef Barça in zijn oude, stereotiepe fouten vervallen en weigerde de diepte te zoeken. Zelfs de vaste joker Riquelme, de enige die de afgelopen weken voor verrassende openingen kon zorgen, was dit keer niet inzetbaar. De licht geblesseerde Argentijn had toestemming gekregen om naar Buenos Aires te reizen en de geboorte van zijn tweede kind bij te wonen.

Betis Sevilla profiteerde slim van de enorme ruimtes die het dolende Barça op het middenveld en op de flanken liet vallen. Eerst kapte international Joaquin zijn opponent Fernando fraai uit en schoot keihard in (2-0). De vernedering werd compleet toen rechtsback Valero op eigen helft de bal oppikte, à la Maradona op het WK van Mexico tegen Engeland vijf Barça-spelers zijn hielen liet zien en zijn imponerende rush met een knal in de kruising afmaakte (3-0).

Ondanks de afstraffing en het klassenverschil weigerde Van Gaal na afloop, onverbeterlijk als zo vaak, te erkennen dat Betis superieur was geweest en weet hij de nederlaag aan vermoeidheid van zijn manschappen.

Real Madrid sleepte een kostbaar punt weg bij Valladolid. Raul bracht op aangeven van Zidane de 'Koninklijke' op 0-1, waarna Olivera na rust uit een dubieuze strafschop gelijkmaakte (1-1). Real speelde de hele tweede helft met tien man nadat Salgado rood had gekregen.

Celta verspeelde zijn eerste punten door een 2-2 gelijkspel tegen Malaga. Musampa opende voor Malaga de score en bracht daarmee zijn seizoentotaal op vijf treffers. Deportivo la Coruna won met 2-1 bij Alaves, maar sinds het wegvallen van Valeron staat Roy Makaay nog steeds droog en moet hij twee andere spelers naast zich dulden aan kop van de topscorerslijst.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 30 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.