De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 30 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Somberheid troef in VS
   
 

AMSTERDAM - Ook deze week is de uitgangspositie voor Wall Street niet zondermeer rooskleurig te noemen nadat de markt vorige week voor de vijfde achtereenvolgende week daalde, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam. We hebben inmiddels voor de Dow Jones Index het laagste punt in vier jaar gezien en voor de NASDAQ Index het laagste niveau in zes jaar. Sinds het beruchte jaar 1987 is de Standard and Poor's index niet zoveel in één kwartaal gedaald als in dit kwartaal.

De maand september heeft ook dit jaar haar reputatie waargemaakt als een van de minst gunstige maanden van het jaar om te beleggen. Helaas roept ook de maand oktober associaties op met koersdalingen. De zorgen over de economie, de dreiging van oorlog en de aanhoudende sombere analyses missen hun uitwerking niet op het consumentenvertrouwen. Het lijkt een vicieuze cirkel te worden waarbij een dalend consumentenvertrouwen de analyses nog somberder maken. De Amerikaanse economie wordt voor tweederde bepaald door de consumentenbestedingen. Overigens is er van een daling van consumentenuitgaven nog geen sprake ondanks het dalende vertrouwen. Sinds 1938 is er in de VS geen jaar met lagere consumentenuitgaven geweest.

Zoals iedere maand komen in de eerste week van de maand enkele van de meest belangrijke economische data uit. Vrijdag worden de werkloosheidscijfers gepubliceerd. De verwachting is dat het werkloosheidspercentage zal zijn gestegen van 5,7% naar 5,9%. Het aantal nieuwe banen is waarschijnlijk met 15.000 toegenomen, terwijl het gemiddelde uurloon met 0,3% is gestegen. Andere cijfers zijn o.a. de ISM Index (verwachting 51), de autoverkopen, het persoonlijke inkomen en de fabrieksorders.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 30 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.