D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

Droevige cupavond voor PSV

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 31kb)
Mark van Bommel haalt verslagen de bal uit het net. Lange tijd joeg PSV bij een 1-0 achterstand op de gelijkmaker, maar na de tweede goal van Arsenal was de Eindhovense weerstand gebroken.
AMSTERDAM - Zo briljant Feyenoord een avond eerder presteerde in de Champions League tegen Newcastle, zo desastreus verliep de tweede speelronde gisteravond voor PSV en Ajax. De Eindhovenaren beleefden in eigen huis een gigantische anti-climax tegen Arsenal en verloren met 0-4.

Zelden zal een wedstrijd voor PSV zo desastreus zijn verlopen als tegen Arsenal. De eerste de beste aanval van de Britten leverde meteen een goal op. Johan Vogel maakte een kapitale fout en Gilberto Silva scoorde na 20 seconden.

PSV zette daarna aan, maar de taaie Engelsen met Bergkamp in de ploeg hielden stug stand.

Na twee duels staat PSV nu op één schamel punt.

Ajax

Ajax verloor in Milaan halverwege de eerste helft derde doelman Stekelenburg met een beenblessure. Hij werd vervangen door Timmer. Toch waren de Amsterdammers lange tijd de betere ploeg maar was slordig in het benutten van de nodige kansen.

Na rust kwam dat de Amsterdammers duur te staan toen Crespo het net wist te vinden.