De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 26 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Dubbele moord in woning
Joure na gezinshereniging

Van onze correspondent

   
 

JOURE - In een woning aan de Pier Panderstraat in de Friese plaats Joure zijn gisterochtend de lijken gevonden van de bewoonster Sasikala Arumugam (23) en de 32-jarige Udayan uit Sri Lanka. Volgens de buurtbewoners is er sprake van een crime passionel. De Srilankaan zou gisterochtend eerst de vrouw op de bovenverdieping hebben omgebracht en daarna zichzelf hebben verhangen op de benedenverdieping.

De politie is gestart met een zeer uitgebreid sporenonderzoek. Het huis is hermetisch afgezet en aan het zicht onttrokken met dranghekken en zeildoeken, zodat technische rechercheurs ongestoord kunnen werken. De stoffelijke overschotten zijn gisteren langdurig in het huis gebleven voor onderzoek.

De omgekomen man was afgelopen vrijdag vanuit Sri Lanka naar Schiphol gevlogen, aldus Selvakumar Appudurai uit Joure, een kennis van de omgebrachte bewoonster en haar ouders.

"De familieleden, inclusief het slachtoffer, waren blij met zijn komst naar Nederland. De hele familie wachtte hem op Schiphol op. Ze hebben hem met bloemen begroet." Zes dagen later is hij echter dood en is hij mogelijk de moordenaar van Sasikala. De slachtoffers hebben een 4-jarig zoontje, Sasinder. Het kind is door de politie overgedragen aan de Kinderbescherming.

Het drama werd ontdekt door de moeder van de bewoonster. De ouders van het slachtoffer wonen naast haar huis, tezamen met een broer (15) en een zus (18).

Buurtbewoners zagen haar vanochtend in paniek de straat oprennen. Eerst dachten de ouders dat alleen de Srilankaan dood was. Tot hun afgrijzen ontdekten ze later hun dochter. Buurtbewoners zeggen voor het drama geschreeuw te hebben gehoord.

De vrouw woonde al jarenlang in Joure. "Sasikala heeft er drie jaar over gedaan om de vader van haar zoontje naar Nederland te halen in het kader van gezinshereniging. Zo lang duurde het voordat ze alle papieren rond had", aldus de kennis.

De vrouw had echter in Nederland ook een vriend, een zekere David uit Wolvega, die zij had leren kennen op haar werk bij het distributiecentrum in Heerenveen van supermarktketen Lidl. Mogelijk is die liefdesrelatie haar fataal geworden.

De omgekomen man zou aanvankelijk pas maanden later naar Nederland komen. Volgens berichten wilde de vrouw geen relatie meer met de Srilankaan.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 26 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.