De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 17 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  ChrisTates gaat in Bon Bini Beach spelen met Tanja Jess
   
 

AMSTERDAM - Pa leert zijn kleine jongen fietsen. Tenminste, dat denkt hij. Zoonlief kan het al lang, maar speelt het spelletje braaf mee. Aan het eind van de dag is papa zó verschrikkelijk trots. Prachtige, zoete beelden uit de laatste McDonald's-reclame, waarbij vooral veel vrouwen lijken weg te zwijmelen. Chris Tates, de ideale man...

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 9kb)
Chris Tates is eigenlijk toevallig acteur geworden.
"Jij zegt het, hoor. Dat zijn niet mijn woorden. Zeker niet!" Chris Tates (40) gooit zijn weekendtas neer, hij gaat met vrienden een paar dagen zeilen en laat zich nonchalant op een terrasstoel vallen. Alle aanwezige vrouwen kijken... Uiterst bescheiden - en dat maakt hem misschien nog wel leuker: "Oké, ik geef toe, ik weet dat ik een bepaalde uitstraling heb en dat sommige vrouwen mij wel een smakelijk pakketje vinden. Maar om nou te zeggen dat ik over een ideaal uiterlijk bezit, nee, dat geloof ik niet. Als ik in de spiegel kijk, zie ik geen verschrikkelijk knappe vent staan. Hoogstens om mezelf op te peppen roep ik wel eens tegen mijn spiegelbeeld: Oh my God, I'm beautiful. Maar dat is dan een grapje, hè?"

Via een omweg kwam Chris, die naast Tanja Jess vanaf november bij Yorin één van de hoofdrollen speelt in de gloednieuwe serie 'Bon Bini Beach', pas op zijn 25ste op de toneelschool terecht. Zijn vader had altijd tegen hem geroepen: jongen, het maakt niet uit wat je doet, als je maar een vak leert. Zo gezegd, zo gedaan. Chris Tates deed als tiener weleens een klusje hier en daar. Hij was er goed in, vond het nog leuk om te doen ook en werd dus timmerman.

Biertje drinken

Chris steekt een sigaret op en inhaleert diep: "Weet je wat nou het mooie is aan het timmermansvak? Dat er iets nieuws ontstaat onder je handen en dat je iets een stuk mooier maakt dan dat het in eerste instantie was. Een tijdlang heeft mij dat echt genoeg bevrediging gegeven. Op een gegeven moment wilde ik echter toch iets anders, maar had geen flauw idee wat. En alsof het allemaal zo heeft moeten zijn, vroeg een vriend mij of ik een keer mee wilde gaan naar een amateurtoneelgezelschap in Zaandam. Daarna zouden we, wat ik op dat moment natuurlijk veel belangrijker vond, een biertje gaan drinken in de stad."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 10kb)
In de nieuwe tele-novelle 'Bon Bini Beach' beleeft eigenaresse Sanne (Tanja Jess) van strandtent Bon Bini Beach een romance met Ed (Tim Immers), uitbater van de naastgelegen strandtent.
"Bij die repetitie hadden ze de pech dat één van de spelers plotseling ziek thuis was gebleven. Of ik zijn tekst even van het papiertje op wilde lezen. Ik wilde geen spelbreker zijn, dus ik voldeed gehoorzaam aan dat verzoek. Later bleek die zieke speler voor langere tijd weg te vallen. Regisseur George van Hout belde me toen of ik zin had om een tijdje in te vallen. Blijkbaar zag hij iets in mij. Hij zei: waarom probeer je het niet op de toneelschool?"

Te lui

"En zo is het gekomen. Ik vond het namelijk zo leuk om te doen, dat ik besloot me op te geven voor de toneelschool. Kun je nagaan, ik had toen zelfs nog nooit een theater van binnen gezien. Op m'n 25ste begon ik dus pas aan de opleiding. Ik dreigde er na een jaar af geschopt te worden, omdat men mij te lui vond. Of ik wel echt wilde acteren, vroeg één van mijn leraren. Ik heb er nog eens goed over nagedacht en toen ging er als het ware een knop om in mijn hoofd. Ja, ik wilde absoluut acteur worden!"

Na jarenlang in het theater te hebben gestaan, kwam Chris pas een jaar of twee geleden echt in aanraking met televisie. "Daarvoor had ik, net zoals bijna alle acteurs, hier en daar wel een gastrolletje gedaan, maar het grote werk kwam pas met 'Rozegeur en Wodka Lime'. Geweldige productie trouwens, waarin ik met heel veel plezier, om maar weer even op het uiterlijk terug te komen, de niet onknappe Adriaan heb gespeeld. Nog een paar afleveringen en dan stopt mijn rol helaas."

Maar niet getreurd, want 'Bon Bini Beach' komt er aan. Een tele-novelle, een gloednieuw soapconcept met een begin én een eind.

"Over twee weken vertrekken we met de hele cast, zo'n 50 acteurs, naar Curaçao om in één keer alle 37 afleveringen op te nemen. Ze denken dat het er binnen twee maanden op moet kunnen staan. We zullen zien. Mij maakt het niet zoveel uit. Ik laat geen vrouw achter of zo. Ben zo vrij als een vogeltje. Ik heb weliswaar uit een vorige relatie een dochter van inmiddels zestien jaar oud, maar die zie ik nu ook wel eens twee maanden niet. Druk met vriendjes en zo hè, je kent het wel. Maar ik kan me evenwel goed voorstellen dat als je een vriend of vriendin hebt, of een gezin met jonge kinderen, het een heel andere zaak wordt. Ik weet niet of ik dan zo lang van huis zou willen."

"Het enige dat ik wel vervelend vind, is dat ik voorlopig niet kan repeteren met mijn pas begonnen soulbandje 'The Usual Suspects'. Onder het genot van een paar biertjes zijn we dat met een paar vrienden nog niet zo lang geleden begonnen. We zijn enthousiast aan het oefenen, maar nu moet ik alweer afhaken. Jammer, maar er moet ten slotte ook gewerkt worden. Mijn vrienden begrijpen dat wel. Ik houd wel intensief contact met ze om te horen wanneer ons eerste album uitkomt, hahaha. Als ik trouwens echt goed kon zingen - en dat meen ik hoor - dan zou ik zeker weten nooit meer acteren."

In 'Bon Bini Beach', een exotische serie die handelt over 'jippies', hippe veertigers, net gesettelde dertigers en swingende twintigers, speelt Chris natuurlijk een zeer aantrekkelijke en intelligente zakenman, die voor een groot bouwbedrijf werkt. Toevalligerwijs wil dat bedrijf op de plek waar Sanne (Tanja Jess) haar strandtent Bon Bini Beach heeft, een groot hotel neerzetten. En dan wekt heftige emoties op...

Chris verheugt zich op de samenwerking met Tanja. "Naar soaps kijk ik nooit, dus ik heb haar nog nooit zien acteren." Met een schuin lachje: "Ik ken Tanja eigenlijk alleen uit èh... een bepaald mannenblad, waarin ze niet zoveel kleding aan had. We hebben niet eens samen een screentest gedaan. Dat is op zich best een beetje vreemd, maar de heren producenten zullen wel weten waar ze aan beginnen met ons twee in een romantische verhaallijn. Het wordt volgens mij een geweldige serie. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen daar op dat zonovergoten eiland. Tussen Tanja en mij is er vast chemie. En anders", zegt Chris zelfverzekerd en voor het eerst iets minder bescheiden, "zorg ik daar wel voor."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 17 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.