De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  FC Utrecht gezakt
voor examen

   
 

TILBURG - FC Utrecht heeft geen vervolg kunnen geven aan de schrobbering (4-0) die het midweeks aan De Graafschap gaf. Deze poetsbeurt vond plaats in de eigen kolkende Galgenwaard. Maar zodra de contouren van de Dom nauwelijks meer zichtbaar zijn, slaat de vertwijfeling toe. Utrecht worstelt sinds mensenheugenis met dit fenomeen, want zaterdagavond draaide het reisje naar Tilburg wederom op een desillusie uit. De cijfers spraken voor zich: Willem II-Utrecht 2-0. En dat is zo vlak voor het eerste Europa-Cupgevecht tegen Legia Warschau een slechte zaak.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Terwijl Tom van Mol (rechts) baalt, viert Willem II de openingstreffer tegen FC Utrecht. (Foto: WFA PERSBURO VAN EIJNDHOVEN)
Maar in plaats van lange gezichten lag er na de laatste test toch een glimlach op het gezicht van Foeke Booy verscholen. De beginnend trainer was niet eens ontevreden. Booy nam in Tilburg zelfs het woord 'voortreffelijk' in de mond. Dat sloeg op het spel van zijn kornuiten. Vreemd, want geen enkele speler of trainer kan content zijn als je zojuist een nederlaag aan je broek hebt gekregen. Er wordt altijd wat lacherig gedaan over het spel van Utrecht. In eigen huis kan het zelfs Real Madrid zwart voor de ogen draaien; eenmaal op vreemde bodem is het zelfs door Bal Op Dak dé te kloppen ploeg.

Voer voor psychologen dus. "We hebben de wedstrijd in handen gehad, maar de kansen niet verzilverd. Bij vlagen hebben we zelfs voortreffelijk gespeeld en dan ook onverdiend verloren", vertelde Booy met een staalhard gezicht.

Utrecht had weliswaar voor een groot deel de regie in handen, maar miste de echte passie die de ploeg thuis zo kenmerkt. De afwezigheid van Stijn Vreven deed zich op beslissende momenten voelen. Het is nog maar de vraag of de Belgische vuurvreter, die met een zeurende knie kampt, tegen Legia wel aan de aftrap staat. Hoewel zijn vervanger Jordy Zuidam blijk gaf uit het goede hout gesneden te zijn, ontbeerde Utrecht in Tilburg een stuk onverzettelijkheid.

Dat bleek even voor rust wel, toen eerst Jatto Ceesay geen duimbreed in de weg werd weggelegd en vervolgens Danny Landzaat. De aanvoerder mocht met links vrij uithalen, nadat James Quinn een blok had gezet. Deze Noord-Ierse stormram wist niet te overtuigen en werd zelfs licht geblesseerd vervangen door Tarik Sektioui, die net zo goed wil worden als Diego Maradona. De Marokkaan was het ook die de wedstrijd een kwartier voor tijd besliste. Een goal met een luchtje, want daarvoor had Ceesay al buitenspel gestaan.

Utrecht, dat vlot wisselde, speelde daarna opportunistisch, maar zag te laat de ernst van de situatie in. Ook qua weerbaarheid trouwens. Geen enkele Utrechter werd op de bon geslingerd. Heel typerend. Wat nog eens aantoont, dat Utrecht thuis of Utrecht uit een verschil van dag en nacht is. Het is aan de boys van Foeke om daar rap verandering in te brengen. Het liefst in Warschau.

Willem II - FC Utrecht 2-0 (1-0). 42. Landzaat 1-0; 77. Sektioui 2-0. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers: 13.400. Gele kaart: Janssens, Victoria (Willem II).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.