De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sevilla niet in problemen
   
 

CORDOBA - Na het afstappen van superman Mario Cipollini en wereldkampioen Oscar Freire, die pijn in de rechterknie als reden opgaf, leek in de Ronde van Spanje de tijd gekomen voor overgebleven sprinters als Erik Zabel of wellicht Jeroen Blijlevens. De negende etappe leek zich daarvoor te lenen. De Spanjaard Pablo Lastras zette de specialisten van de massale aankomst in de wachtkamer.

Oscar Sevilla behield de gouden leiderstrui zonder al te veel moeite. Hij gaat vandaag derhalve in Cordoba als laatste van start voor de tijdrit van ruim 36 kilometer. Die zal, hoewel er nog bijna twee weken koers met zware opgaven volgen, een belangrijk scherprechter zijn.

Een gevaarlijke opponent voor Sevilla kan zijn ploegmaat Aitor Gonzalez zijn. Hij was zaterdag de beste in de achtste etappe. De Kelme-renner achterhaalde kort voor de streep zijn ontsnapte landgenoot Luis Perez. Gonzalez won eerder dit jaar twee ritten in de Ronde van Italië. Daarin eindigde hij als zesde in het eindklassement.

Met zijn ploeggenoot Sevilla in de leiderstrui verblijft Gonzalez nog in de schaduw. "Maar ik denk dat ik de Vuelta zou kunnen winnen. Er is geen probleem tussen ons. We zullen zien wat er in de tijdrit gebeurt."

Ronde van Spanje. Achtste etappe, Malaga - Ubrique: 1. Aitor Gonzalez (Spa) 172 km in 4.18.36, 2. Etxebarria (Spa), 3. Perez (Spa), 111. Moerenhout 23.28, 171. Blijlevens 26.18. Negende etappe Cordoba - Cordoba: 1. Lastras 130 km in 2.48.52, 2. Perez 0.13, 3. Jeker (Zwi), 92. Blijlevens 12.41, 99. Moerenhout. Algemeen klassement: 1. Sevilla (Spa) 32.32.53, 2. Vinokoerov (Kaz) 0.14, 3. Aitor Gonzalez 0.41, 4. Heras (Spa) 0.48, 5. Garcia Casas (Spa) 1.01, 119. Moerenhout 1.12.56, 167. Blijlevens 1.39.48.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.