De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  PSV draait warm
   
 

EINDHOVEN - Met een efficiënt verkregen 4-0 zege op RKC Waalwijk heeft PSV zijn status van koploper verder versterkt. De Nederlandse lijstaanvoerder reist vanmiddag met uitstekende rapportcijfers (vier overwinningen, elf doelpunten voor, nul tegen) op zak naar Auxerre om in de eerste wedstrijd van de Champions League strijd te leveren met de koploper van Frankrijk. Niettemin beseft iedereen bij PSV dat de ploeg in de competitie nog niet erg op de proef is gesteld. "Ons spel wordt stap voor stap beter. Maar in de verdedigende organisatie zaten nog wat slordigheidjes, die je je op Europees niveau niet kunt veroorloven. Europees gezien zullen we nog een stap verder moeten zetten", besefte PSV-trainer Guus Hiddink.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 28kb)
En dat is drie! PSV-spits Mateja Kezman (m) heeft op aangeven van Leandro de 4-0 voor het intikken. De Joegoslaaf is tegen RKC Waalwijk niet te stuiten en voegt drie doelpunten aan zijn seizoenstotaal toe.
Na vier wedstrijden heeft PSV nog altijd geen tegentreffer geïncasseerd. Daarmee heeft de ploeg van Hiddink een historische reeks neergezet. Nog nooit, sinds de invoering van de eredivisie, wist een PSV-verdediging vanaf het begin vier keer de nul te houden.

Tegen RKC hoefde PSV-doelman Ronald Waterreus slechts éénmaal, halverwege de eerste helft bij een schot van linksback Garry de Graef, serieus aan de bak. "Wij worden gezien als een ploeg die het PSV moeilijk moet maken, maar dat is niet gelukt", concludeerde RKC-trainer Martin Jol na afloop.

De grootste plaaggeest voor RKC was Dennis Rommedahl, die in een prima vorm steekt. De razendsnelle Deen was onhoudbaar voor de Waalwijkse verdedigers. Al in de achtste minuut liet hij Mateja Kezman de 1-0 aantekenen. Na rust, net in een fase dat RKC wat aandrong, gaf Rommedahl aan Arnold Bruggink de gelegenheid om er 2-0 van te maken. "Toen was de wedstrijd voorbij", vond Jol.

Meteen daarna gold dit in ieder geval voor Georgi Gakhokidze, die als vervanger van de gepasseerde Arjen Robben niet kon imponeren. Voor hem kwam niet Robben, maar Leandro in het veld. Hiddink is zeer gecharmeerd van de pas 18-jarige Braziliaan, die na twee invalbeurten al de harten van het PSV-publiek heeft gestolen, en gunt hem zoveel mogelijk speeltijd, zelfs op een ongewone positie als links op het middenveld. De begaafde technicus tekende, inmiddels spelend als schaduwspits, voor het hoogtepunt van de avond. Na een een-tweetje met Rommedahl, kwam er een prachtige assist van zijn voet af, die Kezman promoveerde tot het vierde en laatste doelpunt. De derde van de Joegoslaaf, want eerder had hij op aangeven van Bruggink al 3-0 gescoord.

Het verschil tussen de rechter- en linkerflank van PSV is inmiddels schrijnend. Met inbegrip van de wedstrijd tegen AZ scoorde PSV al zes keer na een goedlopende aanval over rechts; de linkerflank blijft daar ver bij achter. Gakhokidze en het talent Robben hebben nog geen van beiden kunnen overtuigen, zodat een regelmatige terugkeer van Leandro op die plek voor de hand ligt.

De wedstrijd tegen RKC was behalve voor de uitstekend in de basis debuterende Remco van der Schaaf - die de lichtgeblesseerde Johann Vogel verving - ook van groot belang voor Kezman. De Joegoslaaf, die zo'n moeizame start van het seizoen beleefde, scoorde niet alleen drie keer, maar ook zag voor het eerst deze competitie het voetballende gedeelte er weer goed uit. "Met uitzondering van de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruyff Schaal was dit mijn beste wedstrijd. Mijn dribbels en mijn sprints gingen goed. Dat komt door Hiddink, die mij veel vertrouwen geeft. De trainer maakt niet elke drie dagen een andere opstelling. Bij Erik Gerets hoorde je vaak pas kort voor de wedstrijd of je zou spelen en dat was niet goed voor mijn zelfvertrouwen", aldus Kezman.

Ook de keuze van Hiddink voor een combinatie van Kezman als diepe spits met Bruggink daar achter kan de Joegoslaaf bekoren. "Dit bevalt me beter dan met twee spitsen naast elkaar. Het is gunstig voor mij als spits, omdat ik zo meer ruimte krijg", aldus Kezman, die naar de smaak van Hiddink te vaak te onrustig is in het veld. "Ik wil altijd het beste voor het team, dan kan ik me niet inhouden. Dat is hoe ik ben, maar ik probeer wel rustiger te zijn."

De Joegoslaaf werd in de slotfase gewisseld, maar sprintte na het laatste fluitsignaal op zijn sokken terug het veld in. "Ik ging naar de scheidsrechter om de bal te vragen. Dat zag ik Jan Vennegoor vorig jaar doen, toen hij tegen FC Groningen drie keer scoorde. Toen nam ik me voor dat voortaan ook te doen, maar sindsdien heb ik niet meer drie keer gescoord. Nu wel en gelukkig wilde de scheidsrechter me de bal geven."

PSV - RKC 4-0 (1-0). 8. Kezman 1-0, 53. Bruggink 2-0, 63. Kezman 3-0, 74. Kezman 4-0. Scheidsrechter: Temmink. Toeschouwers: 30.000.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.