De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Mickael Maschio grijpt wereldtitel in 125cc-klasse
   
 

YAKHORMA - Op het in de buurt van Moskou gelegen circuit Park Extreme is de Franse motorcrosser Mickael Maschio erin geslaagd om de wereldtitel in de 125cc-klasse te veroveren. De 29-jarige Kawasaki-rijder uit de stal van de Nederlander Jan de Groot had in Rusland voldoende aan een vierde plaats om zijn eerste wereldtitel veilig te stellen. Dat zijn naaste belager Steve Ramon de Grand Prix won, deed niet meer terzake. Zijn andere concurrent, Patrick Caps, schakelde zichzelf uit door in de afzetting te springen.

Tot halverwege de race zag het er naar uit dat Marc de Reuver op weg was zijn eerste GP-zege te behalen. Hij vetrok op kop, maar halverwege de race moest hij ruim baan maken voor Ben Townley en Steve Ramon. De Reuver: "Het had dit keer niks met teamorders te maken. Ik was zaterdag hard gevallen en had overal pijn. Vooral van mijn been had ik veel last. Ik moest rijden met pijnstillers en die dingen waren halverwege de race denk ik uitgewerkt. Daarom ben ik blij dat ik toch nog een derde plaats heb kunnen behalen."

De Reuver is door deze uitslag nog opgeklommen naar een negende plaats in de WK-eindstand. Erik Eggens kende in Rusland minder geluk. Zijn start was niet zo best maar binnen enkele ronden reed hij in de toptien. Een flinke valpartij maakte voor de Drent echter een vroegtijdig een einde aan zijn GP.

Joel Smets, Javier Garcia Vico en Stefan Everts waren de hoofdrolspelers in de 500cc-thriller. Smets vertrok op kop maar kreeg het zwaar aan de stok met Garcia Vico. Vico moest winnen om de derde plaats in het WK-klassement veilig te stellen ten koste van Marnicq Bervoets. Everts kwam zich ook nog met dit duel bemoeien. De Spanjaard wist wel Everts, maar niet Smets achter zich te krijgen.

Maar aangezien Garcia Vico en Smets beiden voor KTM rijden, kreeg Smets aan het einde van de race vanuit de pits het sein om plaats te maken voor Garcia Vico. De Spanjaard, die Nederland als thuisbasis heeft en opereert onder de hoede van Kees van de Ven, veroverde zo zijn allereerste GP-zege en de derde plaats in het klassement.

GP van Rusland (Yakhorma), 125cc: 1. Ramon (Bel) KTM, 2. Townley (Nze) KTM, 3. De Reuver (Ned) KTM. Eindstand WK: 1. Maschio 225 (wereldkampioen), 2. Ramon 221, 3. Caps (Bel) KTM 197, 9. De Reuver 96, 13. Eggens (Ned) KTM 76, 29. Van Rees (Ned) KTM 16, 39. Strik (Ned) KTM 5.

250cc: 1. Pichon (Fra) Suzuki, 2. Coppins (Nze) Honda, 3. Gundersen (Noo) Kawasaki, 17. Van Drunen (Ned) Yamaha. Eindstand WK: 1. Pichon 288 (wereldkampioen), 2. Coppins 222, 3. Beirer 205, 21. Van Drunen 25; 32. De Reuver (Ned) Yamaha 8.

500cc: 1. Garcia Vico (Spa) KTM, 2. Smets (Bel) KTM, 3. Everts (Bel) Yamaha. Eindstand WK: 1. Everts 268 (wereldkampioen), 2. Smets 229, 3. Garcia Vico 225, 35. Vromans (Ned) Yamaha 8.

GP zijspannen van Duitsland (Rudersberg), eerste manche: 1. Sergis/Rasmanis (Let) BSU/MTH, 2. Sderqvist/Sylwan (Zwe) EML/MTH, 3. Kaurit/Verbrugge (Est/Bel) AYR/KTM, 5. Willemsen/Sabbe (Ned/Bel) VMC/Zabel, 9. Van Werven/Piccart (Ned/Bel) BSU/Zabel, 10. Kops/Van de Lagemaat (Ned) EML/Husaberg. Tweede manche: 1. Sergis/Weinmann, 2. Weinmann/Weinmann (Dui) EML/MTH, 3. Soderqvist/Sylwan, 4. Kaurit/Verbrugge, 16. Van Duyn hoven/Van Duynhoven (Ned) VMC/MTH, 17. Janssen/Notten, 19. Van Zanten/Gorris. Stand: 1. Sergis 612, 2. D. Willemsen 459, 3. Van Werven 418, 4. Kaurit 379, 5. Brown 313, 6. Happich 312, 11. Schrijver 173, 15. M. Willemsen 135.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.