De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Invaller' Lafeber
doet goede zaken

Van onze medewerker

   
 

KEULEN - Maarten Lafeber doet het vaak goed in toernooien die meetellen op internationaal niveau. Kennelijk weet hij zich op de juiste momenten optimaal te motiveren en dit seizoen levert dat goede resultaten op de Europese Tour op. Lafeber werd na een 68 in de laatste ronde veertiende in de met drie miljoen euro gedoteerde Duitse Masters. Hij had voor de vier ronden op de par-72 baan van golfclub Gut Lärchenhof, net buiten Keulen, 275 slagen nodig.

De Zeistenaar verdiende met zijn vijfde top-20 plaats van het seizoen 45.000 euro en maakte daarmee een sprong naar de top-60 van de Europese jaarranking. Hij passeerde op die lijst Rolf Muntz, die in Duitsland de cut miste en dus geen prijzengeld ontving.

Lafeber kwam pas op het laatste moment in dit sterk bezette toernooi. John Daly, de robuuste Amerikaan, zegde officieel af vanwege een schouderblessure. Maar de echte reden voor het wegblijven bij de Duitse Masters was zijn afkeer van vliegen. Daly reist in eigen land bij voorkeur per kampeerauto en rond 11 september wilde hij helemaal niet in een vliegtuig stappen.

Lafeber profiteerde ten volle van dit buitenkansje. "Het was een goede week", zei hij na afloop van zijn laatste ronde, waarin vier birdies en geen enkele bogey op de kaart stonden. "Het is altijd plezierig om goed te spelen in grote toernooien. Daarom beoefen je deze sport. Er had misschien wat meer ingezeten, maar ik miste toch nog teveel putts. Belangrijk is dat ik weer een stap dichter bij het spelen van de Volvo Masters ben. Aan de grote finale van de Europese Tour doen alleen de allerbeste spelers mee. Ik heb dat toernooi nog nooit gespeeld en het is momenteel mijn belangrijkste doel."

Stephen Leaney veroverde op Gut Lärchenhof de titel én een cheque ter waarde van liefst 500.000 euro. Voor de 33-jarige Australiër was het zijn vierde zege op de Europese Tour. Leaney won het TNT Dutch Open twee keer: in 1998 en 2000. De tegenvoeter begon de laatste ronde met twee slagen op Paul Casey, die zaterdag met een 62 het baanrecord had verbeterd.

Joost Steenkamer had er een play-off voor nodig, maar hij won op de baan van Almeerderhout zijn vierde titel van het seizoen. De Haarlemmer klopte in de verlenging van de met 9.275 euro gedoteerde Almeerderhout Masters Martin Wedema met een par op de vijfde extra hole.

Beide spelers hadden voor de reguliere 36 holes 139 slagen nodig gehad.

Steenkamer was de tweede en laatste ronde met een slag voorsprong op de rest van het veld begonnen, maar moest toestaan hoe Wedema de leiding overnam. Steenkamer kwam met een birdie op achttien op het laatste moment langszij.

Duitse Masters, Keulen (par-72). Europese Tour, eindstand: 1. Leaney (Aus) 64 69 66 67=266 (-22), 2. Cejka (Dui) 267, 3. Dougherty (Eng) 268, Woosnam (Wal) 268, Casey (Eng) 268, 14. Lafeber (Ned) 275.

Almeerderhout Masters, Almere (par-72). Essent Tour, eindstand: 1. Steenkamer 69 70=139 (-5), wint op 5e extra hole, 2. Wedema 139, 3. Clark 143, Jack 143, 5. Kraay 145, Wechgelaer 145.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.