De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Door Neptunus weer
in Holland Series

Van onze medewerker

   
 

AMSTERDAM - Landskampioen Door Neptunus neemt voor het vijfde opeenvolgende jaar deel aan de allesbeslissende Holland Series na drie overwinningen op Minolta Pioniers. De Rotterdammers waren vooraf al favoriet voor de eindstrijd, maar de ploeg had uiteindelijk de handen vol aan de Hoofddorpse formatie, die zich als vierde en laatste voor de play-offs had geplaatst.

Vrijdagavond werd het nog 4-1, maar zaterdag wist Pioniers in de negende slagbeurt een 0-1 achterstand gelijk te trekken. Hoewel Pioniers daarna nog alle honken in bezit had, lukte het niet het beslissende punt te scoren. Na een marathon van bijna vier uur en dertien innings won Neptunus uiteindelijk met 1-3, dankzij twee veldfouten. Het was voor het eerst dat een play-off wedstrijd dertien innings duurde.

Gisteren completeerde Neptunus de 'sweep' met een 2-1 overwinning, die eveneens pas in de laatste slagbeurt tot stand kwam. Ook dit keer slaagde Pioniers er in een 1-0 achterstand ongedaan te maken, maar scoorde Neptunus in de negende inning het winnende punt. Op een klap van Jeroen Sluijter scoorde Roel Koolen, nadat die het derde honk had bereikt op een schijnbeweging van verliezend werper Richard Orman.

De play-off tussen DPA Kinheim en Mr. Cocker HCAW wordt komend weekeinde beslist. Kinheim werd afgelopen week in de favorietenrol geplaatst, omdat het op papier een diepere werpersstaf heeft dan HCAW. Een aantal Bussumse werpers sukkelt met blessures en heuveltroeven Patrick de Lange en Jurriaan Lobbezoo zijn het gehele seizoen niet inzetbaar. Met startende werpers Tajah Merrill, Patrick Beljaards en Tim Keuter leek Kinheim over een belangrijk voordeel te beschikken, vooral omdat werd voorspeld dat HCAW na Dave Draijer en Jeroen Deken in de problemen zou komen in een uit drie wedstrijden bestaande serie.

Niets was echter minder waar. Vrijdagavond leidde de afscheid nemende Marcel Joost Kinheim met ondermeer een driepunten-homerun nog naar een 6-2 overwinning, maar zaterdag bleef HCAW met 1-0 aan de goede kant van de score. Gistermiddag kon Kinheim niet toeslaan op werpers Robbert Keetelaar en Jasper Bronner, die normaal voor het tweede team van HCAW uitkomen. HCAW sloeg er bovendien flink op los en gaf Kinheim met 1-14 in zeven innings een flink en onverwacht pak voor de broek. Aanstaande zaterdag wordt in Bussum het vierde duel gespeeld, waarna op zondag een eventuele vijfde ontmoeting volgt in het Haarlemse Pim Mulier Stadion.

In de promotie/degradatie-poule is Twins erin geslaagd na een afwezigheid van drie jaar terug te promoveren naar de hoofdklasse. De Brabanders wonnen zaterdag met 2-7 bij het reeds uitgeschakelde Alcmaria Victrix, waardoor de promotie een feit was. Twins neemt de plaats over van PC Zone RCH, dat na een verblijf van zes jaar in de hoogste afdeling een stapje terug moet doen.

Overige uitslagen promotie/degradatiepoule: Almere-Sparta/Feyenoord 2-1, Sparta/Feyenoord-Almere 1-13, Twins-Alcmaria Victrix 8-3, RCH-Amsterdam Pirates 0-2. Eindstand promotie/degradatiepoule: Sparta/Feyenoord 20-30, Pirates 20-25, Almere 20-24, Twins 20-20, RCH 20-13, Alcmaria Victrix 20-8.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.