De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Heerenveen rammelt aan alle kanten
   
 

HEERENVEEN - "Als jullie een keer goed voetbal willen zien, kom je zondag maar in De Goffert kijken." Terwijl tweelingbroer Gérard andermaal door een zure appel heen moet bijten, kan Dennis de Nooijer het na Heerenveen-NAC (0-2) niet nalaten even fijntjes te lachen. De spits van NEC verdween niet al te plezierig uit het Abe Lenstra-stadion, maar is momenteel precies het type centrum-aanvaller dat Heerenveen ontbeert. Al is er veel meer mis bij de ploeg van Foppe de Haan, die donderdag weinig houvast heeft voor de eerste ontmoeting met National Boekarest.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Onmacht maakt zich meester van Heerenveen-speler Daniel Jensen. (Foto: WFA HARRY BLOKZIJL)
Daarom is het ook crisis in Heerenveen. Niets lukt en er is wel bitter weinig vooruitzicht op beterschap, of het moet het feit zijn dat het elftal tegen NAC in ieder geval geprikkeld aan de start verscheen.

De start was op eredivisieniveau in de hele geschiedenis nooit slechter dan deze jaargang. Vorig seizoen verloor Heerenveen in totaal éénmaal thuis. Nu waren RKC en NAC in de eerste twee duels al te sterk. Heerenveen incasseerde in 2001/2002 in totaal maar twintig tegengoals; de teller staat nu, na vier duels, al op tien.

Inktzwarte getallen, die onderschrijven dat het elftal van Heerenveen momenteel aan alle kanten rammelt. Zaterdag probeerde De Haan het met Romano Denneboom op de linkervleugel en Radoslav Samardzic als centrumspits, maar ook dat was gedoemd te mislukken. "Ik heb nu tenminste nog wat dingen gezien om me aan vast te houden. De werklust, een paar spelers die zijn teruggekeerd. Wat we missen, is een aanspeelpunt in de diepte. Dat is altijd onze stiel geweest", hield De Haan zich opzichtig optimistisch aan een strohalm vast.

De aangeslagen trainer maakte duidelijk dat hij gaat overstappen op een ander systeem. Te beginnen in Boekarest gaat Heerenveen met twee spitsen spelen. Verstandig, want in de eerste vier competitieduels werden de grootste manco's duidelijk: 1. Een gebrekkige organisatie in de verdediging; 2. Een te aanvallend middenveld. 3. Vleugelspitsen die hun man niet voorbijkomen. Vandaar dat een snelle ombouw gewenst is. Temeer daar de speersnelle Denneboom beter uit de voeten kan als de ploeg wat meer van achteruit gaat spelen en met twee aanvallers opereert.

Heerenveen begon met een wat opgefokte attitude, onderstreept door de waanzinnige tackle van Arek Radomski na negentig tellen tegen Kevin Bobson. De thuisploeg liep zichzelf in offensief opzicht voorbij, waar de organisatie vroeger als belangrijk wapen gold. Het centrum van de verdediging liet zich in 22 minuten tweemaal tactisch foppen, toen de nieuw in de NAC-basis doorgedrongen Orlando Engelaar de ruimte achter de centrale defensie vanuit de tweede lijn zocht en kreeg: 0-2.

Daarna was het gedaan met Heerenveen. Er was slechts één man die goed voetbalde. De laatste aanwinst Abgar Barsom deed van zich spreken en werd zowaar door 82 procent van het publiek tot 'Man of the Match' verkozen. Veelbetekenend in een dolend elftal dat er tegen NAC weer bijzonder weinig van bakte.

Heerenveen - NAC 0-2 (0-2). 13. Engelaar 0-1, 23. Engelaar 0-2. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 14.200. Gele kaart: Radomski, Selakovic (Heerenveen), Penders (NAC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.