De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  FC Groningen blameert zich

Van onze sportcorrespondent

   
 

ROTTERDAM - FC Groningen blameerde zich bij Excelsior (4-2) en versterkte daarmee het gemor onder de supporters en sponsors. De noordelijke club met de uiterst kritische achterban bleef zodoende laatste, met nul punten uit vier duels. "Als ik in de weg sta om Groningen in de eredivisie te houden, heb ik geen moeite met de consequenties. Alleen het belang van de club telt, niet dat van mij", bekende de zichtbaar aangeslagen trainer Dwight Lodeweges.

Ondanks de toenemende onvrede en onrust nam de spelersgroep van FC Groningen unaniem Lodeweges in bescherming. "Wat kan de trainer er nou aan doen, als wij zo knullig de doelpunten weggeven?", zo verwoordde doelman Roy Beukenkamp de solidariteit van het elftal met de oefenmeester.

In Rotterdam faalde in de eerste plaats het team van FC Groningen. De achterhoede verwaarloosde regelmatig de dekking tegen de snelle en opportunistische aanval van Excelsior. De ploeg zelf was schuldig aan alle Rotterdamse treffers. "Als we het wat slimmer hadden uitgespeeld, was de uitslag nog groter geweest", overdreef Adrie Koster, trainer van de thuisclub, niet eens.

FC Groningen pakte het beladen karwei ook tactisch verkeerd aan. Er was nauwelijks aansluiting tussen de verschillende linies. "We hadden veel korter op elkaar moeten spelen. Strijd leveren doe je met z'n allen, niet alleen", bromde Lodeweges.

In tegenstelling tot FC Groningen bleek Excelsior te hebben geleerd van de fouten, die het had gemaakt tegen toppers als PSV en Feyenoord. "We wilden het te veel voetballend oplossen. We moeten het, vooral verdedigend, simpel houden. Dat is ons nu gelukt", glunderde Koster.

Met Brian Pinas als aanjager dolde Excelsior in de tweede helft met het zwalkende FC Groningen.

Excelsior - FC Groningen 4-2 (2-1). 35. Matthijs 0-1, 36. Pinas 1-1, 42. Olfers 2-1, 55. Broerse 2-2, 67. Lopes 3-2, 74. Boutahar 4-2. Scheidsrechter: Vink. Toeschouwers: 3142. Gele kaart: Elshot (FC Groningen).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.