De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  V en L langs taaie Luxemburgers

Van onze medewerker

   
 

GELEEN - De handballers van Wealer/V en L hebben zich, zoals verwacht mocht worden, zonder al te veel problemen geplaatst voor de tweede voorronde van de Champions League. Werd vorige week nog met het kleinst mogelijke verschil van de Luxemburgse kampioen Esch gewonnen (24-25), nu werd het kwaliteitsverschil in duidelijkere cijfers uitgedrukt: 26-21. Ook voor de collega's van FIQAS/Aalsmeer was er Europees succes. De 'knulletjes' van trainer René Romeijn versloegen overtuigend met 29-22 het Estlandse HC Tallas, hetgeen ruim voldoende was om de kleine nederlaag van de heenwedstrijd (24-21) te compenseren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
V en L-opbouwer Tomanovic scoort tegen Esch. (Foto: ARMINO)
"Ik ben blij dat we het overleefd hebben", was het alleszeggende commentaar van trainer Jan Willem Hamers van landskampioen V en L, daarmee vooral doelend op de offensieve dekking van Esch. "Een dergelijke manier van verdedigen ligt ons niet erg, hoewel ik wel moet zeggen dat we best aardig hebben gespeeld. En dat was nodig ook, want het idee dat er van Luxemburgers wel eventjes gewonnen wordt, is niet meer aan de orde, zeker niet tegen Esch."

In de eerste helft hield Esch V en L goed bij (14-13), zodat kwalificatie voor de tweede ronde voor beide teams nog in beeld was. Na de pauze wisten de Limburgers de gasten echter een kwartier van scoren af te houden en sloegen daarin, met een hoofdrol voor Vladimir Tomanovic, het gat naar 21-15. Hamers liet nog wat jonge jongens aantreden, die de marge keurig op vijf hielden: 26-21. In de volgende ronde treft V en L het Poolse SSA Ploc. Deze ploeg won in de voorbereiding de zwaar bezette Denemarken Cup met topclubs uit Zweden en Duitsland, dus V en L kan zijn borst nat maken.

Trainer Romeijn moet bij Aalsmeer met het toenemen van het aantal geblesseerden - tegen HC Tallas ontbraken maar liefst zeven basisspelers - steeds meer improviseren. Het lukte de jonge jongens echter voortreffelijk om middels een enorme inzet en een goede organisatie de Esten, die een slopende busreis van 34 uur achter de rug hadden, onder druk te zetten. In de veredelde juniorenwedstrijd was het in eerste instantie international Eelco Overkleeft die zijn ploeggenoten met zijn scores (in totaal 10 x) in het juiste spoor bracht hetgeen resulteerde in de 15-11 ruststand.

Na de pauze was de beurt vooral aan de andere routinier, Jarcha van Dijk. Bij afwezigheid van al die anderen stuurde hij meer dan ooit zijn ploeggenoten defensief en pikte hij op belangrijke momenten zijn doelpuntjes mee. Absolute uitblinker was echter keeper Rolf Maarse, die nog geen enkele ervaring had op het hoogste niveau, maar zich uitstekend kweet van zijn taak.

De 29-22 triomf brengt Aalsmeer in de tweede ronde van de EHF-Cup tegen het Bosnische RK Izvidac Ljubuski, ongetwijfeld van een heel ander kaliber dan de jeugdige Esten. Van Dijk was zeer content met de geleverde prestatie: "We hebben constant druk op de tegenstander weten te houden en in tegenstelling tot vorige week de individuele fouten drastisch verminderd." Voor Van Dijk was zijn leidersrol wel een uitkomst, hopend zo te tonen dat hij vast in het team hoort. "Ik hoop niet dat wanneer iedereen weer speelklaar is, ik naar de achtergrond verdwijn."

HV Kras/Volendam, dat zaterdag tegen Bevo haar tweede competitiezege boekte, nam voorafgaand afscheid van speler Claus Veerman (33).

De oud-international kwam door een schouderblessure de vorige tweede seizoenshelft al niet meer aan spelen toe.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.