SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

De Boer en David winnen
World Darts Trophy

Van onze Telesportredactie

UTRECHT - Mieke de Boer heeft in Utrecht verrassend de vrouwenfinale van de World Darts Trophy gewonnen. De Nederlandse versloeg Crissy Howat uit Engeland met 3-1. De Boer was vrijdag onverwachts doorgedrongen tot de eindstrijd. Ze won toen van haar als tweede geplaatste landgenote Francis Hoenselaar (2-0). Dat leverde vreugdetranen op bij familie en schoonfamilie Moen. Ook Mieke de Boer zelf kon haar tranen niet meer bedwingen. Bij de mannen zegevierde de Australieër Tony David.

In de finale begon De Boer sterk, met 3-0-winst in de eerste set. Howat sloeg terug met 1-3, waarna De Boer opnieuw 3-0 maakte. In de vierde set pakte De Boer de partij met 3-2. Met de eindwinst in de eerste editie van de World Darts Trophy won de Nederlandse 15.000 euro.

Raymond van Barneveld werd zaterdagavond in de halve finale uitgeschakeld door Tony O'Shea, die een 4-1 voorsprong nam en moeiteloos op de overwinning leek af te stevenen. Maar Van Barneveld vocht zich met de moed der wanhoop terug in de wedstrijd en kwam zowaar op 4-4. In de laatste set pakte O'Shea alsnog op de valreep de overwinning. "Ik raakte de controle over de wedstrijd veel te snel kwijt. Toen ik wat losser begon te gooien ging het beter, maar mijn Engelse tegenstander speelde fantastisch", aldus "Barney".

In de finale moest O'Shea opboksen tegen de Australieër Tony David, die in de halve eindstrijd van de Engelsman Fordham had gewonnen (5-4). David, de laatste Embassy-winnaar, die aan een bloedziekte lijdt, was het eerst die zes opeenvolgende sets op zijn naam zou schrijven.