De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van Baalen trekt Ferro
terug uit Kür op Muziek

   
 

JEREZ - Terwijl de Deen Jon D. Pedersen zijn ruin Esprit de Valdemar tijdens de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez door de ring leidt, kijkt Coby van Baalen vanaf de tribune balend toe. Dáár had zij moeten staan. Als beste Nederlandse kwalificeerde ze zich voor het laatste dressuuronderdeel, de Kür op Muziek. Haar veertienjarige hengst Olympic Ferro moest echter afhaken met een zwelling aan een knie, die werd ontdekt na de Grand Prix Special. De Deense ruiter neemt haar plaats in. Van Baalen: "Het is afwachten of Ferro ooit nog loopt in de ring."

Het is de zoveelste tegenslag voor het Nederlandse dressuurteam. Arjen Teeuwissen haakte in aanloop naar het WK af met Gestion Goliath. Hopeloos uit vorm. Nederlands kampioene Ellen Bontje kreeg tot ieders ontzetting een dag voor het evenement te horen dat Gestion Silvano niet door de keuring kwam. En nu dit weer. Van Baalen verzucht: "Na de Special ontdekte veterinair arts Hans van Schie een plek, die we met ijs hebben behandeld. Het mocht niet baten. De volgende dag zat er een grote bobbel op. In overleg met bondscoach Fouarge is vervolgens besloten hem buiten de ring te houden. Ik neem geen risico, omdat ik nog niet precies weet wat er mis is. Thuis laat ik hem onderzoeken."

De nieuwe bondscoach zal het er de komende maanden zwaar mee krijgen. Het uitvallen van alle vaste combinaties staat momenteel bovenaan de prioriteitenlijst. Want de manier waarop Nederland opeens is afgegleden op de internationale ranglijst - de overgebleven amazones Anky van Grunsven (Gestion Krack C.) en Gonnelein Rothenberger-Gordijn (Jonggor's Weyden) eindigden in het laatste dressuuronderdeel in de achterhoede - moet razendsnel gestopt worden. De opvolger van Ghislain Fouarge wordt zo snel mogelijk na de Wereldruiterspelen officieel voorgesteld. Jan Peeters, tijdens de Kür op Muziek voor de laatste maal langs de ring als internationaal jurylid, hield het er nog even op dat hij thuis aan zijn vrouw moet vragen of zij bezwaren heeft tegen zijn nieuwe functie. Coby van Baalen bevestigde de komst van de keuzeheer echter. "Goeie keuze, Jan heeft een koffer vol ervaring als jurylid. Kunnen wij wel gebruiken."

Een mening over de taak van bondscoach heeft de Limburger overigens wel: "Voor dit team is een internationaal jurylid inderdaad ideaal. Kan het verhaal van de andere kant vertellen. Waar de ruiters op moeten letten. Daarnaast moet het een puinruimer zijn. Helemaal nu er zoveel mis is. Even voor de goede orde, daar kon niet altijd iets aan gedaan worden. Het team heeft veel pech gehad de afgelopen weken. Kan overigens zomaar ineens omslaan. Dat het bijvoorbeeld de Duitsers overkomt. Geloof me, wil ik niet, maar het kan."

"Hij vloog", zei Eddy Stibbe, over de manier waarop Autumn Breeze III bij de Wereldruiterspelen in Andalusië over de hindernissen van de cross van de military ging. Het dier viel ook, op het vlakke nog wel, door uit te glijden in een wending. Daarop besloot Stibbe uit de wedstrijd te stappen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.