De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 13 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Opluchting bij Vitesse

door Henk Evenblij

   
 

ARNHEM, zaterdag Dat Vitesse klaar is voor Rapid Boekarest - in Arnhem tegenstander in het UEFA-Cuptoernooi, is veel gezegd. De Arnhemmers kenden gisteravond een matige generale voor het EC-duel met de Roemenen. De uiteindelijke zege (3-0) op RBC was nog geflatteerd ook. De Brabanders werden pal na het begin namelijk een zuivere strafschop door de neus geboord. De triomf op de Roosendaalse Boys Combinatie kwam voor Vitesse echter als geroepen, want aan de Rijn kwam de onvrede over de slappe seizoenstart al aardig bovendrijven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Vitesse-verdediger Tim Cornelisse maakt RBC'er Nordin Wooter (l) het leven zuur.
Zeker de 1-0 nederlaag tegen FC Zwolle had voor de nodige kritiek gezorgd. Volkomen legitiem trouwens, daar goedbetaalde profs net als Jan met de pet voor hun centen moeten ploeteren. En als het om geld gaat, dan staat Vitesse er verkeerd op. Nog elke dag worden de Arnhemmers namelijk herinnerd aan de miljoenenschuld van een paar jaar geleden. Nu ook de huur van het Gelredome als een molensteen om de nek hangt, kan het niet anders of de Arnhemse club moet binnen afzienbare tijd weer uitverkoop houden.

Na de aderlating in de persoon van Michel Kreek, Remco van der Schaaf, Mahamadou Diarra en Viktor Sikora lopen de scouts Arnhem plat voor Theo Janssen. Deze zoon van het Spijkerkwartier staat weliswaar tot medio 2006 onder contract, maar gezien zijn ontwikkeling zal het niemand echt verbazen als hij eerder dan verwacht aan zijn stutten trekt. Ook gisteravond moest de jonge technicus de lijnen uitzetten voor het elftal, dat door blessures en een schorsing aan verdedigende kwaliteiten had ingeboet. Geluk bij een ongeluk was de rentree van Didier Martel, de Franse linksbuiten die door zijn coach een tijdje op sterk water was gezet.

De generale repetitie voor het eerste duel in de UEFA Cup stond in het teken van de grote ommekeer. Nieuw gezichtsverlies kon de ploeg van Mike Snoei zich niet permitteren. Vraag was alleen of runner-up RBC wenste mee te werken aan het opstandingsproces van Vitesse. De promovendus kende een prachtig debuut en kan met de sierlijke buitenspelers Nordin Wooter en Ebou Sillah frank en vrij spelen. Dat bleek al na een minuut of zes, toen Sillah om Dragoslav Jevric zeilde. De doelman veroorzaakte bij die actie een strafschop. Maar andermaal bewees Dick van Egmond dat hij nooit op niveau heeft gespeeld.

Een paar minuten later was het wel raak aan de andere kant. Martel lepelde de bal voor, waarna Bob Peeters met succes kon ja-knikken: 1-0. Deze stand gaf Vitesse geen enkele houvast. Het was te druistig aan de bal om van imponerend voetbal maar te zwijgen. RBC, dat minstens gelijkwaardig was, kreeg via Henk Vos zelfs een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Vitesse haalde echter na een doldwaze situatie opgelucht adem en zag vervolgens hoe Emile Mbamba op aangeven van Peeters voor een leeg doel over schoot.

Het beslist niet kansloze RBC zette vanaf dat moment alles op een kaart. Met joker Geert den Ouden gooide de ploeg van Chris Dekker alles op de aanval. Een gok die het nemen waard was. Want tenslotte is elk punt voor RBC meer dan welkom. Ondanks diverse kansen van de Brabanders wist Vitesse in die periode de winst veilig te stellen. Een vrije trap van de jonge Nicky Hofs zorgde voor de 2-0. In blessuretijd vergrootte Kalle Sone de voorsprong zelfs naar 3-0. En daardoor slaakte Vitesse zo vlak voor de UEFA Cup een zucht van verlichting.

Vitesse - RBC 3-0 (1-0). 11. Peeters 1-0, 68. Hofs 2-0, 90. Sone 3-0. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 21.600. Gele kaart: Cornelisse (Vitesse), Fleur, Keller (RBC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 13 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.