De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 13 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Dressuurruiters in middenmoot

door Mascha de Jong

   
 

JEREZ - De Nederlandse dressuurruiters hebben zich na het tweede wedstrijdonderdeel, de Grand Prix Special, op de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez in de middenmoot genesteld. De doorgewinterde combinaties Gonnelien Rothenberger-Gordijn met Jonggor's Weyden en Coby van Baalen met Olympic Ferro, beiden tijdens de Spelen in Sydney 2000 goed voor teamzilver, staan in het tussenklassement op een teleurstellende zeventiende en twaalfde plaats. De Duitse Nadine Capellmann won niet alleen de wedstrijd, maar gaat ook als favoriet aan de leiding.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Nadine Capellmann. (Foto: EPA)
Anky van Grunsven staat dertiende op de voorlopige lijst, maar beleeft het wereldkampioenschap vanuit een heel ander perspectief. Haar onervaren aanwinst, Gestion Krack C., loopt pas vanaf dit seizoen mee op het hoogste niveau. De Grand Prix Special had de 10-jarige hengst zelfs pas vier keer compleet gelopen. In de verzengende hitte liet hij zich onder leiding van de olympisch kampioene geen moment afleiden en werkte hij de kür voor de eerste maal zonder grote fouten af. Van Grunsven: "Hier kan ik alleen maar heel tevreden mee zijn. Hij toont een ongelofelijk snelle groei. Het zal best wel weer een keer inzakken, maar tot nu toe geeft hij me meer, dan hij ooit heeft gedaan in de afgelopen twee jaar dat we samen zijn." De jury waardeerde haar optreden met een 71,8 procent, goed voor de twaalfde plaats in de Grand Prix Special.

Gonnelien Rothenberger-Gordijn maakte haar slechte notering in de landenwedstrijd (22ste) goed met een veertiende plaats, waardoor zij opklom naar een zeventiende plek op de voorlopige ranglijst. Coby van Baalen, in de landenwedstrijd de beste Nederlandse met een zesde positie, zakte echter helemaal in. Olympic Ferro stak gedurende het optreden lange tijd zijn tong uit de mond, een teken van verzet. Hij stapelde fout op fout. Het leverde de Brakelse een zestiende plaats op in de wedstrijd, waardoor ze weggleed naar de twaalfde stek in het tussenklassement.

De beste vijftien ruiters rijden morgenavond de afsluitende Kür op Muziek. Alle drie Nederlandsen hebben zich gekwalificeerd. Ook Gonnelien Rothenberger-Gordijn, die zeventiende staat na twee onderdelen. De moeder van drie kinderen plaatste zich omdat Duitsland en de Verenigde Staten vier ruiters in de top vijftien hadden staan en er slechts drie amazones per land naar het laatste wedstrijdonderdeel mogen.

Wereldruiterspelen. Dressuur.Grand Prix Special: 1. Ferrer-Salat (Spa) Beauvalais 77.00, 2. McDonald (VSt) Brentina 76.12, 3. Capellmann (Dui) Farbenfroh 75.88, 12. Van Grunsven/Gestion Krack C 71.80, 14. Rothenberger-Gordijn/Jonggor's Weyden 69.88, 16. Van Baalen/Olympic Ferro 69.64.

Klassement na twee onderdelen: 1. Capellmann 153.84, 2. Ferrer-Salat 151.56, 3. McDonald 150.76, 12. Van Baalen 142.16, 13. Van Grunsven 141.32, 17. Rothenberger-Gordijn 138.08.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 13 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.