De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 13 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Oranje ongelukkig onderuit
   
 

AMSTERDAM - Nederland had zo graag de oefenwedstrijd tegen testland Bangladesh gewonnen om aan te tonen dat ons land ook meetelt in de internationale cricketwereld en niet voor niets is uitgenodigd op deze prestigieuze I.C.C. Champions Trophy. Het had makkelijk gekund gisteren, maar het mocht niet zo zijn, Nederland verloor met 4 wickets.

Het lukte, zoals de laatste tijd vaker is gebeurd, niet met batten. Nederland had een beroerde start. Van Oosterom, Van Bunge, Mol, Zuiderent en De Leede zorgden voor een hopeloze stand van 49/5 na 15 overs. Met Luuk van Troost(16) aan het wicket kwam er enig herstel maar het was van korte duur, want ook hierna bleven de wickets vallen. Reinout Scholte toonde tenslotte aan dat al het gestuntel niet nodig was. Hij speelde een zeer toegewijde innings en liet blijken dat hij niet van plan was om uit te gaan, hetgeen de juiste houding was.

Het leek er even op dat Nederland de honderd niet zou halen maar dat pakte gelukkig anders uit. Edgar Schiferli kwam als nummer elf in en pakte de bowlers van Bangladesh genadeloos aan. Hij ontving in de slotfase 41 ballen en scoorde 47 runs waardoor het eindtotaal voor Nederland op 162 uitkwam. Reinout Scholte bleef met 29 not out en verdiende een beloning voor zijn volhouden.

Een totaal van 162 runs is nauwelijks te verdedigen op dit niveau, maar toch slaagde Nederland er in om het Bangladesh lastig te maken. De Aziaten hadden twee uitstekende batsmen, de nummers 1 en 3, die resp.70 en 56 runs scoorden, maar toen die geëlimineerd waren bleken de anderen ook maar gewone cricketers te zijn die fouten maakten. Adeel Raja de jonge Nederlandse offspinner deed het verrassend goed en drukte Bangladesh in de verdediging. Hij bowlde 10 overs en nam 4-44. Schiferli en Lefebvre namen ieder één wicket. Wanneer Nederland niet nog een paar vangkansen om zeep had geholpen en aanvoerder Lefebvre in de slotfase zelf de bal ter hand zou hebben genomen in plaats van Schiferli, dan had er waarschijnlijk nog meer in gezeten voor Nederland. Nu bleek het lage totaal van 162 net niet te verdedigen.

Vandaag zijn er gelukkig nieuwe kansen in de oefenwedstrijd tegen Kenya waarna op maandag het echte werk tegen Sri Lanka begint.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 13 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.