De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 13 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Mido zegt Ajax in winter vaarwel

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Ahmed Hossam, bijgenaamd Mido, laat er geen misverstand over bestaan. "In de winterstop vertrek ik bij Ajax, 100% zeker." Voor de camera van AT5 vertelde de Egyptische international z'n verhaal nadat hij vernam gepasseerd te zijn voor het duel tegen FC Zwolle ten faveure van Zlatan Ibrahimovic.

Hij voelt zich miskend. "Ik voel me niet meer op m'n gemak, weet niet waaraan ik toe ben en vind dat ze bij Ajax te weinig geduld met me hebben als 19-jarige. In de zomer heb ik aanbiedingen van grote clubs uit Italië en Engeland laten lopen, maar in de winter vertrek ik alsnog. Of ik goed speel, of slecht, maakt niet uit, ik ben weg hier."

Ronald Koeman wilde met het oog op de competitiewedstrijd tegen FC Zwolle niet ingaan op het aangekondigde vertrek door Hossam. In ieder geval besloot Koeman z'n Egyptische spits vanavond niet op te nemen in de selectie en zijn plaats op de bank te reserveren voor Nikos Machlas. Morgen staat een onderhoud tussen trainer en speler gepland. Het lijkt erop dat Hossam niet kan voldoen aan de hoge eisen die Koeman stelt. De trainer aarzelde tegen FC Groningen niet 'Mido' al voor rust te wisselen en na afloop de waarheid te vertellen.

In de zomer toonde Juventus serieuze interesse voor Hossam, die een belangrijke bijdrage leverde aan de landstitel van Ajax. Toen liet hij weten niets voor een transfer te voelen. Vanuit Italië wordt gesuggereerd dat Hossam een spelletje speelt. In Turijn vermoeden ze dat de Egyptenaar zo probeert onder zijn contract tot medio 2006 uit te komen. Bij Juventus wordt rekening gehouden met het vertrek van de Franse topscorer David Trezeguet per 1 januari 2003, waardoor er een plaats vrij komt voor 'Mido'.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 13 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.