De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 14 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Karaja vliegt richting top
   
 

AMSTERDAM - Soms lijkt iets voorbestemd. Je bent Duitse, maar vast van plan om naar Londen te vertrekken om daar te slagen als performer. Dat deed de in Berlijn geboren Karaja, die eigenlijk Ivana heet. En ziedaar: ze heeft nu haar eerste grote hit te pakken met het nummer met de toepasselijke titel 'She moves'.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 30kb)
Karaja 'moves' gestaag in de hitlijsten. <\N\N
Op zestienjarige leeftijd vertrok de goedlachse blondine naar Londen, want ze was vastbesloten om er een dansopleiding te volgen. Het performen zit de Duitse in het bloed, want haar ouders zijn professionele ballroomdansers. Ook Karaja beoefende intensief deze chique dans met haar broer voordat ze naar Londen vertrok. Op haar negentiende (in 1997) rondde ze haar opleiding af, ondertussen deed ze wat modellenwerk en liep ze stage op West End. Zingen kon ze ook. Haar doorbraak was bij The Record of the Year awards vorig jaar. Ze zochten dansers voor de show en Karaja was één van de gelukkigen. Ze mocht als achtergronddanseres van Shaggy optreden en viel onmiddellijk op. Een bijzonder resultaat voor iemand van buiten Groot-Brittannië in een stad met grote competitie tussen beginnende artiesten. ,,De producers van de show waren onder de indruk van mijn presentatie en namen contact met mij op. We zijn toen de studio's ingegaan en van het een kwam het ander. De combinatie van zingen en bewegen is echt een uitdaging." De Duitse probeert altijd een positieve houding te hebben en dingen te laten komen zoals ze zijn. "Dat heeft misschien wel bijgedragen aan mijn doorbraak."

Dance is het favoriete genre van Karaja, zoals de laatste cd van dj Paul Oakenfold. ,,Ik hou van muziek waar je een goed gevoel van krijgt. Muziek die mensen blij maakt."

Bij haar eerste hit 'She moves' werd een opvallende en sexy videoclip gemaakt, met hulp van de Zweedse videospecialist Patric Ullaeous. In de hightech clip, geschoten in Göteborg, vliegt Karaja in een flitsend toestel over een virtuele stad. Het nummer was een toptienhit in Spanje en ook Frankrijk en Griekenland dansten massaal mee op de makkelijk in het gehoor liggende track. Ook in Nederland stijgt de single gestaag in de tophonderd. Er wordt intussen hard aan haar debuutalbum gewerkt. Karaja gaat dit jaar nog op tournee in Polen en zelfs naar Amerika en Australië.

Duitsland, waar haar roots liggen, is nog steeds erg belangrijk. ,,In Londen is alles zo druk, in Berlijn is er veel meer een balans. Soms, als ik heel gestresst ben, heb ik wel eens heimwee naar huis. Dan zou ik graag een paar dagen naar mijn ouderlijk huis willen gaan. Maar gelukkig kan ik altijd naar huis bellen."

Suzanna Timmer
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 14 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.