De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 14 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Verboden te duiken:
VUURWAPENS!

   
 

door Bart Olmer LEEUWARDEN - Uit vrees dat in de gracht gedumpte vuurwapens onder water afgaan, is het de tweehonderd duikers die dit weekeinde de stadsgrachten in Leeuwarden schoonmaken uitdrukkelijk verboden te duiken op plaatsen waar de Friese politie vermoedt dat er vuurwapens door criminelen zijn gedumpt.

De Friese politie heeft de organisatie van de duikmanifestatie - de Stichting 'Duik Holland Schoon' - de plaatsen aangewezen waar vermoedelijk gedumpte vuurwapens op de bodem van de gracht liggen.

Zeker als de wapens doorgeladen zijn, kunnen de duikers die per ongeluk afvuren als ze in het pikdonker op de tast naar rommel zoeken.

Een van de aanwezige duikers is brigadier van de politie Fryslân. Hij heeft de verdachte dumplocaties aangewezen. In de afgelopen jaren zijn vaak vuurwapens door criminelen in de gracht gegooid, terwijl duikers van de bandweer niets konden vinden.

Verboden gebied voor de tweehonderd duikers is tevens de gracht dwars door de rosse buurt 'de Weaze' in Leeuwarden. ,,Dat is een gebied voor junks en dealers. Mogelijk liggen er spuiten op de bodem waar wij ons aan kunnen prikken'', aldus Mike de Jong, voorzitter van 'Duik Holland Schoon'. Bovendien willen de duikers niet geconfronteerd worden met prostituees, bordeeluitbaters en pooiers.

De tweehonderd duikers komen uit het hele land.

Opmerkelijk is de weigering van veel duikers uit Leeuwarden om mee te doen, omdat ze uit eigen ervaring weten hoe smerig de stadsgrachten zijn. Zij vrezen een ,,gigantische oorontsteking'' op te lopen.

Organisator De Jong zegt echter dat die vrees ongegrond is. Op zijn verzoek spoelt het waterschap al enkele weken de grachten stevig door. ,,We duiken al tien jaar steden schoon, maar oorontsteking komt amper voor'', aldus De Jong.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 14 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.