De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 9 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van Marwijk praat
met Van Persie
Bert van Marwijk heeft in de loop van deze week een gesprek met Robin van Persie. De recalcitrante linkerspits werd onlangs uit de selectie verwijderd na een opeenstapeling van incidenten. Sindsdien heeft hij zich, in sportieve zin althans, weer redelijk laten gelden in het tweede elftal. "Ik heb eerder al gezegd dat het geen kwestie was van dagen, maar ook niet van maanden", aldus Van Marwijk.
In de derby tegen Excelsior speelt Anthony Lurling opnieuw links op het middenveld. De Brabander heeft al enige tijd last van kapselbeschadiging in zijn enkel. Enkele vrije dagen kwamen hem goed uit. "Pijnvrij ben ik nog niet, maar ik kan wel weer zonder injectie spelen", aldus de Brabander.
Excelsior: geblesseerd: Boussatta; Feyenoord: geblesseerd: Smolarek, Loovens. Twijfelachtig: Kalou


AZ-PSV

   
 

AMSTERDAM - PSV-trainer Guus Hiddink kan voor de uitwedstrijd tegen AZ toch een beroep doen op Wilfred Bouma en Mark van Bommel. Het tweetal leek eerst te veel last te hebben van respectievelijk een kuitblessure en gekneusde tenen, maar gisteren kon zowel Bouma als Van Bommel weer meetrainen. André Ooijer, die door een hamstringblessure net als Bouma een uitnodiging van bondscoach Dick Advocaat moest laten schieten, is weer volledig inzetbaar.

"Het is altijd afwachten hoe iedereen terugkomt van de interlands. Maar het valt me mee. Afgezien van enkele kleine pijntjes zijn we schadevrij gebleven", aldus een opgeluchte Hiddink, die wel de jeugdige Braziliaan Leandro (lies) en Georgi Gakhokidze (knie) moet missen. "Het is jammer dat Leandro nu deze fysieke terugslag krijgt, want juist in deze fase wil ik hem er steeds meer bij betrekken", sprak Hiddink, die morgen in Auxerre de aankomende Champions League-tegenstander bekijkt in de wedstrijd tegen Bastia.

AZ: geblesseerd: Fortes Rodriquez, Huiberts, Kromkamp, Mans. Geschorst: Van Galen. Twijfelachtig: Meerdink, Reini. PSV: geblesseerd: Gakhokidze, Leandro, Marquinho, Wilson.

Utrecht-Graafschap

FC Utrecht verbindt vanavond een feestelijk tintje aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De UEFA Cupdeelnemer, die volgende week tegen Legia Warschau speelt, neemt de nieuwe zuid-tribune in de Galgenwaard in gebruik. Pas aan het begin van volgend seizoen zal de renovatie van het stadion met een capaciteit van 25.000 fans voltooid zijn.

De ploeg van Foeke Booy, die het seizoen zwak is begonnen, zet een vraagteken achter Stijn Vreven. De Belgische verdediger liep in de interland tegen Bulgarije een dijbeenblessure op. De Utrechters hebben aanvaller Rodney Cairo voor de rest van het seizoen verhuurd aan Emmen.

Bij De Graafschap heeft trainer Peter Bosz van zich doen spreken. De debuterende hoofdcoach zette Hans van der Haar terug naar het tweede elftal. De spits vond dat hij te weinig aan spelen toekwam. Bosz was niet van deze kritiek gediend en nam zijn maatregelen. Op de valreep hebben de Doetinchemmers zich nog versterkt met Bertil ter Avest (Borussia Mönchengladbach) en Kevin Nicolay (Anderlecht).

FC Utrecht: twijfelachtig: Vreven; De Graafschap: geblesseerd: Hertog, Berck Beelenkamp.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 9 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.