De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 9 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Circuit Assen vier jaar
verzekerd van WK Superbike

   
 

AMSTERDAM - Met een totaal van 50.500 toeschouwers over vier dagen, wat ten opzichte van vorig jaar een toename betekende van 7500 bezoekers, is het afgelopen superbikeweekeinde op het TT Circuit Assen weer een groot succes voor de organisatie geweest.

Dat ook Paolo Flammini als voorzitter van de Superbike International tevreden is met de Nederlandse ronde voor het wereldkampioenschap, blijkt uit het feit dat hij met het TT Circuit Assen een nieuw vierjarig contract afsloot. Daarmee is ons land tot en met 2006 verzekerd van een tweede WK-race naast de Dutch TT.

TT-voorzitter Jos Vaessen, die de data van 5, 6 en 7 september voor 2003 al wist aan te kondigen, was uiteraard verheugd met de bekrachtiging van het contract. Nog meer tevreden was hij over het gedrag van de racefans die, in tegenstelling tot bij de TT van dit jaar, keurig op hun plek bleven tijdens de uitloopronden van de coureurs. Om haar racelicentie te behouden werd de organisatie gedwongen veiligheidsmaatregelen te nemen, die afgelopen weekeinde goed uitpakten. Vaessen was overigens niet bezorgd dat de superbikefans zich zouden misdragen, omdat "zij een ander publiek vormen dan bij de TT".

Hij was er bovendien trots op dat het Circuit van Drenthe één van de weinige racebanen ter wereld is die zowel een Grand Prix als een andere WK-race mogen huisvesten. "Het WK Superbike ontwikkelt zich steeds meer tot een publieksvriendelijk evenement. De formules van gratis toegang tot de paddock op de donderdag en pitwalks spreken ons aan en die willen we in Assen ook zo houden. Het WK Superbike is en blijft ook in de komende jaren met dit soort tegemoetkomingen aan publiek en sfeer springlevend", aldus Vaessen. Flammini vulde daarop aan: "Ik ben heel blij met de vierjarige overeenkomst. Het biedt het TT Circuit Assen en het WK Superbike de mogelijkheid om een traditie in Nederland verder uit te bouwen op één van de mooiste en meest uitdagende circuits ter wereld."

Na de 'dubbel' van Honda-coureur Colin Edwards, die beide races op Assen won, is de strijd om de wereldtitel in de superbike weer helemaal open. De 'Texas Tornado', die nu de laatste zeven races op zijn naam schreef, verdrong Ducati-rijder Troy Bayliss van de leiding. De WK-race voor de Supersport werd vroegtijdig afgebroken vanwege een oliespoor dat werd veroorzaakt door een ontplofte motor van de Duitser Kellner.

Ondanks de code rood gingen daarna nog vijf rijders onderuit. Helaas werd een toegesnelde verpleegkundige door een vallende motor geschept, waarbij hij zijn onderbeen brak. De race werd niet meer herstart. De Fransman Fabien Foret uit het Nederlandse Honda Ten Kate Team mocht zich winnaar noemen voor zijn Britse teamgenoot McPhersson.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 9 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.