De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 10 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nabestaanden van twee andere aanslagen voelen zich vergeten

Van onze correspondent

   
 

WASHINGTON - De enorme aandacht van de media voor de herdenkingsplechtigheid in New York is de nabestaanden van slachtoffers van de twee andere aanslagen in Washington en de staat Pennsylvania een doorn in het oog.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Tom Spallone, politiebeambte van de staat Pennsylvania, wordt geïnterviewd op de plek waar een tijdelijk monument is opgetrokken voor de 44 passagiers en 7 bemanningsleden van United Airlines-vlucht 93, die bij Shanksville het leven lieten toen hun gekaapte Boeing 757 bij de stad neerstortte. (Foto: AP)
In het Pentagon, vlak buiten de hoofdstad, vielen dezelfde dag 189 doden (inclusief de vier kapers), toen het Amerikaanse defensiehoofdkwartier werd geraakt door een Boeing 757 van American Airlines. Bij Shanksville in Pennsylvania kwamen alle 44 passagiers en bemanningsleden om het leven toen hun gekaapte Boeing 757 van United Airlines ten zuidoosten van de stad neerstortte.

"Wij hebben het gevoel vergeten te worden", zegt een bitter gestemde vrouw die haar man verloor in het Pentagon. "Ik vraag me af of ze in New York wel beseffen dat er hier ook iets verschrikkelijks is gebeurd."

Frustrerend

Hulpverleenster Meg Falk uit Washington bevestigt dat. "Neem de talloze rijk geïllustreerde herdenkingsboeken. Op alle omslagen staan de Twin Towers en honderden pagina's gaan alleen over New York, terwijl er slechts één of twee foto's te zien zijn van het Pentagon. Dat is buitengewoon frustrerend voor de nabestaanden in onze hoofdstad."

President George Bush heeft dan ook besloten om morgen alle plekken te bezoeken waar een jaar geleden de aanslagen plaatsvonden. Bush begint de dag met een kerkelijke ceremonie in Washington. Daarna woont hij een herdenkingsplechtigheid bij in het Pentagon.

De president reist vervolgens af naar Shanksville om zijn medeleven te betuigen aan nabestaanden van de slachtoffers van United Airlines-vlucht 93. Deze ontmoeting heeft voor Bush een speciale betekenis omdat deze passagiers wisten te verhinderen dat hun toestel zich, vermoedelijk, in het Witte Huis zou boren.

Het stadsbestuur van Washington heeft bepaald dat 's ochtends om 9.46 uur (het moment waarop het Pentagon werd geraakt) op alle scholen een minuut stilte in acht wordt genomen. Vermoedelijk zal personeel in overheidsgebouwen en kantoren dit voorbeeld volgen. Na dit moment van bezinning zal op een brug over de rivier de Potomac een klok 184 keer worden geluid, ter herdenking aan elk slachtoffer van de aanslag op het Pentagon.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 10 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.