De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 10 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Geslacht baby op bestelling

Van onze correspondent

   
 

BRUSSEL - Ouders die op bestelling een jongetjes- of meisjesbaby willen, kunnen terecht in Vlaanderen. De Gentse arts Frank Comhaire laat ouderparen voor 6300 euro het geslacht van hun aanstaande kindje uitzoeken. Volgens Comhaire behandelt hij stellen uit heel Europa, ook Nederlanders.

De vruchtbaarheidsarts heeft nu tien ouderparen in behandeling, vooral mensen die overwegend zonen of dochters hebben en nu een kind van een ander geslacht willen om hun gezin in balans te brengen. Comhaire zegt dat zijn werk deel uitmaakt van een groot Amerikaan onderzoek naar geslachtsselectie, waarvoor de autoriteiten in de VS toestemming hebben gegeven.

In België roept de werkwijze van de arts echter veel weerstand op. De senaatscommissie voor Bio-Ethiek wil de behandelingen verbieden. Vergelijkbaar onderzoek wordt wel gehouden aan de Vrije Universiteit in Brussel, maar dat is alleen bedoeld voor ouderparen met een erfelijke, geslachtsgebonden ziekte die een medische reden hebben om het geslacht van hun kind vooraf te bepalen.

In 1998 verboden de Belgische autoriteiten de komst van een genderkliniek van de Nederlandse arts Van Delen, die ook in eigen land niet welkom was. De werkwijze van Comhaire is anders. Hij stuurt sperma naar een Amerikaans laboratorium, waar de vrouwelijke X- en de mannelijke Y-chromosomen van elkaar worden gescheiden. In België wordt vervolgens de eicel bevrucht en ingeplant.

Comhaire claimt een slagingspercentage van 85 voor meisjes en 75 voor jongens. Voor 6000 euro extra wordt geen eicel maar een vooraf getest embyro ingeplant, waardoor de ouders 100 procent zekerheid krijgen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 10 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.