De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 10 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Iedereen naakt in 'Vlinders',
behalve Wendy van Dijk

   
 

AMSTERDAM - Er is iets tussen die twee. Dat merk je gelijk. Het is niet te benoemen, maar acteur Chris Zegers en 'Amstel-jongen' Romijn Conen voelen elkaar aan als twee boezemvrienden die al sinds de lagere school samen zijn. Ze kennen elkaar echter pas een klein jaar. Na 'Hartslag' zijn ze straks allebei te zien in de nieuwste Nijenhuis & De Levita-productie 'Vlinders'. Een film waarin alle acteurs naakt gaan, behalve Wendy van Dijk. Tussen de repetities door, in een café op de hoek van het Amsterdamse Leidseplein, een gesprek met de twee minnaars van de hoofdrolspeelster.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Chris Zegers (rechts): "Alles wordt voor 'Vlinders' in de binnenstad van Amsterdam gefilmd. Ongelooflijk, ik kan gewoon lopend naar de set. Voor Romijn Conen is dat wel even anders. Die moet iedere dag helemaal uit Den Bosch komen."
In november vorig jaar deden Chris Zegers en Romijn Conen beiden mee aan de casting voor de nieuwe ziekenhuisserie 'Hartslag'. Romijn zet zijn brilletje af: "Ik zag Chris daar rondlopen, maar had geen flauw idee dat hij ook acteur was. 'Wat is dat voor gozer?' dacht ik. Hij kwam me totaal niet bekend voor. Kun je nagaan dat ik bijna nooit televisiekijk."

Romijn bekijkt Chris nog eens goed. "Hij zag er ook zo ongelooflijk nonchalant uit. Nog erger dan nu." Chris geeft hem een vriendschappelijke por. "Ja, ik weet het nog precies hoor. Je had van die heel strakke witte kleding aan en een gigantische bos haar op je hoofd. Overigens veel langer dan dat het nu is. Inwendig moest ik gewoon om hem lachen: wat een figuur!" Met een knipoog: "Echt, de enige overeenkomst met een arts was dat Chris zich alvast in het wit gestoken had. Maar wat gebeurt er vervolgens? Moet ik op de screentest uitgerekend met hem een scène spelen. O, realiseerde ik me toen, hij is dus toch acteur."

Grote kracht

"Nou Romijn, pepte ik mezelf op, maak er maar het beste van jongen. Ik had er niet zo heel veel vertrouwen in. Vooral omdat we zo compleet anders leken. Maar wat bleek? Onze tegenstelling blijkt onze grote kracht te zijn. Er ontstond namelijk vrijwel onmiddellijk chemie tussen ons. En niet zo weinig! Die scène tijdens de screentest liep dan ook, waarschijnlijk tot ons beider verbazing, perfect."

Chris slikt een hap van zijn broodje gezond door en knikt bevestigend. "Onze rollen in 'Hartslag' liggen een eind uit elkaar en dat werkt bij ons blijkbaar ijzersterk. We zijn in de serie elkaars grote concurrenten. Ja, tussen Romijn en mij", hij knipt met zijn vingers, "klikte het inderdaad van meet af aan."

"In 'Hartslag' spelen we twee artsen in opleiding. Ik ben Daan, het sociale type. De jongen die goed kan praten en in een handomdraai een aantal leuke contacten legt. M'n haar moest er trouwens inderdaad meteen af, dat had Romijn goed bekeken. Ze hebben me een kort koppie en een strakke scheiding aangemeten. Romijn is in 'Hartslag' wat stuntelig in de omgang, introvert en dus totaal anders dan Daan. En toch worden ze, net zoals straks in de film 'Vlinders', allebei verliefd op dezelfde vrouw."

Eerst dus samen in 'Hartslag' en nu ook weer in 'Vlinders'. Dat kan geen toeval zijn. "Nee, Johan Nijenhuis en Alain de Levita hebben natuurlijk ook de chemie tussen ons gezien." Romijn grijnst: "We worden een vast duo. Men kan ons in de toekomst samen boeken. Twee voor de prijs van één! Achteraf gezien hebben we misschien wel reuze mazzel gehad dat we voor 'Hartslag' toevalligerwijs samen die test moesten doen. Anders hadden we die rollen wellicht helemaal niet gekregen en hadden we hier nu ook niet samen gezeten. Het leven kan raar lopen. Gek is dat hè, je hebt er geen invloed op."

Maar Miryanna, de hoofdrolspeelster in Vlinders, had toch een vinger in de pap? Zij mocht haar twee minnaars in de film immers zelf kiezen.

Een schalks lachje van Chris. "Miryanna is een schat. En ook zij, samen met de producenten natuurlijk, zag het blijkbaar wel zitten met ons." Romijn moest even wennen aan zijn nieuwe tegenspeelster. "Ik kende Miryanna eigenlijk alleen van haar personage in de dramaserie Westenwind. Sorry hoor Chris, maar daar keek ik dan nog wel eens naar. Daarin speelt zij een bikkelharde tante. Het duurde een tijdje voordat ik dat beeld van me af kon zetten. Gelukkig klopten al mijn vooroordelen niet. Miryanna is een geweldige meid."

In 'Vlinders' worden alle acteurs, met uitzondering van Wendy dan, naakt aan het publiek voorgesteld. Volgens producent Johan Nijenhuis heeft daarom vooraf al een aantal acteurs van deelname aan de film afgezien.

Wrang toeval

"Jammer, maar het is niet anders. Dat de zwangere Wendy niet naakt gaat, heeft niets te maken met haar eisen, maar puur met het scenario. In de film is Romijn namelijk in eerste instantie smoorverliefd op Wendy. Hij heeft zeer romantische idealen, dus hij gaat het object van liefde niet naakt voor zich zien. Saillant detail is dat Romijn in deze film Sander heet. Weliswaar met een S en niet met een X, maar het klinkt hetzelfde. Het script was al geschreven voordat Wendy's huwelijksplannen stukliepen, dus dit berust op een wrang toeval."

Chris en Romijn hebben geen enkel probleem met de naaktscène. Tenminste, dat roepen ze nu stoer. Chris: "Nee, echt niet. Al kan ik me wel heel goed voorstellen dat sommige mensen dat echt niet willen. Mij maakt het niet uit. Het is maar zo'n klein onderdeeltje van de film. Ikzelf zou daar nooit om afhaken. Bovendien ben je maar drie seconden in beeld en dan nog zonder je hoofd erbij ook. Ik vind het eigenlijk wel grappig."

Romijn lacht: "Maar jij hebt een heel ander lijf dan ik. Ach, wat kan het me ook schelen? Het is wat Chris zegt, voor ons is het maar een paar seconden van de vele minuten die we in beeld zijn. Als je daarentegen een rolletje van een paar seconden hebt en je bent de helft daarvan nog in je blootje in beeld ook, dan zou ik me nog wel even achter mijn oren krabben. Dan zou dat blote gedoe voor mij, denk ik, toch wel een struikelblok kunnen zijn." "Voor mij niet hoor", grinnikt Chris, "al is dat het enige wat ik zou moeten doen. Ik zie de humor er wel van in."

'Vlinders' komt volgend voorjaar uit. Het is een romantische comedy. Een kruising tussen 'Notting Hill' en 'Bridget Jones' Diary'. "Weet je wat nou zo te gek is aan deze film?" mijmert Chris verder. "Alles wordt hier in de binnenstad van Amsterdam gefilmd. Ongelooflijk, ik kan gewoon lopend naar de set. Voor Romijn, haha, is dat wel even anders. Die moet iedere dag helemaal uit Den Bosch komen, terwijl ik lekker op mijn fietsje spring."

Chris en Romijn spelen twee vrienden die een etage delen in de stad. Rob (Chris) is aannemer en Romijn (Sander) concertpianist. Romijn: "Onze beroepen zijn een uiting van ons karakter. In de film zijn we opnieuw elkaars tegenpolen, maar we wonen toch samen en dat gaat nog goed ook. Het probleem is dat we, zonder dat we dat van elkaar weten, verliefd worden op dezelfde vrouw."

Reclame

Het grote publiek kent Romijn voornamelijk als een van de drie jongens van de Amstel-reclame. En dan blijkt kennen eigenlijk nog een groot woord. "Er wordt vaak tegen me gezegd: weet je op wie jij heel erg veel lijkt? Nou, op wie, zeg ik dan voor de zoveelste keer quasi verbaasd. Nou, op die jongen van die bierreclame..."

Romijn (35) komt van oorsprong uit Limburg. Na een paar jaar in Amsterdam gewoond te hebben settelde hij zich met zijn vriendin en twee dochtertjes van zeven en drie in Den Bosch. Romijns oudste dochter vindt het heel gewoon als papa op televisie is. "Ze begrijpt eerder niet dat de vaders van andere kinderen niets op de buis doen. Van de vrijscènes met Miryanna zal ze evenwel niet veel snappen. Ik laat 'Vlinders' dan ook voorlopig niet zien. Alhoewel, als ik 'smorgens wegga, zeg ik altijd: 'Papa gaat vandaag weer doen alsof'. Ik speelde laatst in een jeugdserie. Ik had een snor en zag er behoorlijk anders uit. Ze riep wel toen ze me herkende: 'Hé, dat is papa', maar keek ook meteen weer verder."

Chris (31) is naast acteren vooral bezig met muziek. "Ik heb m'n hele leven in allerlei bandjes gezeten. Nu focus ik me echter even helemaal op het acteren, maar ik zal altijd muziek blijven maken." Zijn Chris en Romijn in 'het echte leven' nou zo verschillend of valt dat eigenlijk wel mee? "Ha", lacht Romijn, "in ieder geval wat betreft ons uiterlijk." Chris verslikt zich bijna: "Wat bedoel je daarmee vriend? Ach, laat ook maar..."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 10 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.