De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 7 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Weer record voor Maase
   
 

AMSTERDAM - Kamiel Maase heeft zijn baanseizoen in stijl afgesloten. Vorige week vrijdag verbeterde hij in Brussel al zijn eigen nationale record op de tien kilometer, gisteravond deed de atleet in Berlijn datzelfde op de halve afstand. Met zijn tijd van 13.13,06 minuten bleef hij tijdens de zevende en laatste Grand Prix in de Golden League ruim een seconde onder zijn eigen, twee jaar oude toptijd (13.14,13).

De pupil van trainer Bram Wassenaar, die vorige maand tijdens de EK atletiek in München nog zo onfortuinlijk ten val was gekomen op de tien kilometer, eindigde gisteravond in de wedstrijd 'slechts' als tiende. De vijf kilometer werd gewonnen door de Keniaan Luke Kipkosgei (13.10,41).

Marion Jones en Hicham El Guerrouj verzekerden zich in de Duitse hoofdstad voor de derde keer in hun carrière van een aandeel in de jackpot van de Golden League. De Amerikaanse sprintster handhaafde voor de zevende maal in successie haar ongeslagen status op de 100 meter. Ze won in in 11,01 seconden. El Guerrouj, de Marokkaanse wereldrecordhouder op de 1500 meter, presteerde hetzelfde op zijn favoriete afstand: 3.30,00 minuten. Marko Koers eindigde in deze race overigens als dertiende (3.40,83).

De jackpot van de Golden League bestaat uit vijftig kilogram goud, omgerekend goed voor ruim 500.000 euro. Behalve Jones en El Guerrouj wisten ook Felix Sanchez uit de Domenicaanse Republiek (400 meter horden, in 48,05) en de Mexicaanse Ana Quevara (400 meter, in 49,91) de laatste wedstrijd goed te doorstaan. Ook zij verzekerden zich derhalve van een greep in de prijzenkast.

Internationaal was de - zoveelste - nederlaag van olympisch- en wereldkampioen Maurice Greene opvallend. Hij eindigde op de door de kersverse Europees kampioen Dwain Chambers gewonnen 100 meter (in 10,02) anoniem als zesde: 10,20. De 800 meter was in 1.44,62 een prooi voor de Keniaan Wilfred Bungei. Arnoud Okken werd zevende (1.46,41).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 7 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.