De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 7 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Wit-Russen toch
zonder bondscoach

   
 

AMSTERDAM - Het voetbalteam van Wit-Rusland heeft gisteren met tegenslag te maken gekregen. Hoofdcoach Edouard Malofeev bleef namelijk achter in het ziekenhuis van Minsk, toen de ploeg met een chartervliegtuig naar Eindhoven vertrok. Het is een stevige aderlating voor Wit-Rusland. Malofeev is de man die het nationale team sinds 2000 uit het slop heeft gehaald. Onder zijn leiding boekte het land een enorme vooruitgang, wat onderschreven werd door het feit dat het in de kwalificatie voor het WK 2002 de kwalificatie maar net misliep.

De coach diende vorige week nog zijn ontslag in wegens de negatieve pers en zijn gezondheid. Dat werd hem geweigerd. Na vijf dagen stevige druk en dito onderhandelen, kwam Malofeev terug op zijn beslissing. Maar de man, die 40 keer voor de nationale ploeg van de Sovjet-Unie uitkwam en later naam maakte als trainer van Dinamo Minsk (in '82 landskampioen) en als bondscoach van de Sovjet-Unie , moest in het trainingskamp van de nationale ploeg deze week alsnog bakzeil halen. Hij werd op het olympische sportcentrum Staiki, even buiten Minsk, onwel en werd met hoge bloeddruk opgenomen in het ziekenhuis.

Malofeev wordt vervangen door zijn assistent Valeri Streltsov. Deze was eerder hoofdtrainer van de Wit-Russische club Dnjepr Transmas en fungeert sinds twee jaar als de rechterhand van Malofeev. Hij leidde de trainingen sinds Malofeev dinsdag weer werd opgenomen. Wit-Rusland kwam gisteravond rond etenstijd aan op het vliegveld van Eindhoven. De voorbereiding is nogal opvallend: de ploeg gaat vanochtend eerst het PSV-stadion bezichtigen om zich daarna in een plaatselijke sporthal op de wedstrijd tegen Oranje te prepareren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 7 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.