De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 7 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hockeyers bij vlagen briljant
   
 

AMSTERDAM - Een groter compliment had het Nederlands elftal tijdens de laatste poulewedstrijd van de Champions Trophy in Keulen niet kunnen krijgen. Duitsland op eigen bodem met 5-2 de eerste nederlaag van het toernooi toebrengen, bij vlagen briljant spel laten zien en als toegift een staande ovatie van het vijfduizendkoppige thuispubliek krijgen. "Dat je geen gestolen corners krijgt of de tegenstander met Schwalbes uit het spel haalt, maar dik verdiend wint met zulke cijfers, zegt iets over de klasse van dit elftal", oordeelde bondscoach Joost Bellaart.

Het hoogtepunt van het enerverende duel kwam in de vijfde minuut voor tijd, toen Maarten Froger op aangeven van Matthijs Brouwer vanaf de rand van de cirkel de uitkomende (reserve-)doelman Christian Schulte verschalkte met een weergaloze lob die het meeste weg had van een 'chip' waar golfers zich van bedienen bij het korte spel naar de green. De vierde treffer betekende de genadeslag voor de Duitsers, die eerder Piet Hein Geeris, Bram Lomans (strafbal) en Taeke Taekema (strafcorner) zagen scoren en kort voor tijd ook nog een treffer van Ronald Brouwer te verstouwen kregen.

Bellaarts gedachten gingen bij het aanschouwen van het hoogstandje uit naar het doelpunt dat Marco van Basten veertien jaar eerder en een slordige 600 kilometer zuidelijker scoorde in de finale van het EK voetbal tegen de toenmalige Sovjet-Unie. "Ook zo'n treffer van een andere planeet."

Maar bovenal overheerste bij de oefenmeester de vreugde over het behoud van de ongeslagen status en de demoraliserende werking die van de zege uit ging. "Het is een klap in je gezicht wanneer je twee dagen voor de finale zo door dezelfde tegenstander van de mat wordt geveegd. Je zet ze een beetje voor gek. Maar tegelijkertijd denk ik dat we ze enorm op scherp hebben gezet. Nee, dat maakt ons niets uit. Geloof me, we bewaren het beste voor het laatst."

Keulen. Champions Trophy, mannen. Vijfde ronde: Duitsland - Nederland 2-5 (1-1). 14. Geeris 0-1, 31. Emmerling 1-1 (sc), 39. Kunz 2-1 (sc), 42. Lomans 2-2 (sb), 46. Taekema 2-3 (sc), 66. Froger 2-4, 67. Ronald Brouwer 2-5. Scheidsrechters: Gentles (Aus), O'Connor (Ier). Toeschouwers: 6000. Gele kaart: 45. Emmerling (Dui). Nederland: Vogels; Van der Weide, Jazet, Geert-Jan Derikx en Lomans; Rob Derikx, Delmee en Taekema; Geeris, De Nooijer en Ronald Brouwer. Vliegende wissels: Froger, Van 't Land, Matthijs Brouwer en Booij. Pakistan - Australië 2-0 (1-0). Finale (zondag 15.00 uur): Nederland - Duitsland.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 7 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.