De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 6 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  WTC-held leidde
dubbelleven

   
 

door Pieter Nijdam NEW YORK - Politieagent Liam Callahan was een van de talloze helden die de reddingsoperatie in de WTC-torens op 11 september vorig jaar niet overleefde. Collega's zagen hem voor het laatst toen hij de ingang van de tweede toren binnenrende, kort nadat een Boeing 767 van American Airways zich om drie minuten over negen in het gebouw had geboord.

Sergeant Callahan laat zes kinderen en twee vrouwen na met wie hij tegelijkertijd was getrouwd. De beide echtgenotes wisten niet van elkaars bestaan af. Het dubbelleven van de 44-jarige agent kwam aan het licht toen de vrouwen vrijwel tegelijkertijd bij de sociale dienst aanspraak deden op een speciale slachtofferspremie in verband met het overlijden van hun man.

"De sociale dienst heeft mij in contact gebracht met Kimberly Diaz (34)", zegt Joan Callahan, die een dag na de aanslagen haar twintigste huwelijksdag zou vieren. "Kimberly was verbijsterd. Zij heeft twee zonen van Liam. Een van hen was nog niet geboren op het moment van het drama. Hij is nu vijf maanden."

De 43-jarige Joan, die vier kinderen heeft, zegt dat zij een goed huwelijk had met agent Callahan. "Natuurlijk met ups and downs, maar wie heeft dat niet. Liam was een goed mens en een fijne vader. Aanvankelijk was ik woedend op hem toen ik hoorde van zijn relatie met Kimberly. Maar nu heb ik daar vrede mee."

Geholpen

"Ik heb haar zelfs geholpen, want de sociale dienst wilde eerst bewijs zien dat haar kinderen van Liam afstammen, voordat ze tot uitkering overgingen."

Het lichaam van de politieagent is nooit teruggevonden, dus moest het DNA van Joans kinderen vergeleken worden met DNA van de kinderen van Kimberly. Onlangs werd bekend dat in beide gevallen Liam de échte vader was.

Op het politiebureau in Downtown Manhattan, waar sergeant Callahan was gestationeerd, werd met grote verbazing gereageerd op de affaire. "Callahan was een modelagent. Hij was vrijwilliger bij de brandweer van Jersey City en lid van de Port Authority drumband. Hij was een regelmatige kerkganger. Dit hadden we nooit verwacht", aldus een woordvoerder van het bureau.

Een directe collega begrijpt niet hoe Callahan jarenlang ongemerkt een dubbelleven kon voeren. "Het moet hondsvermoeiend zijn geweest. Bij ons was hij al een van de actiefste officieren, die nooit te beroerd was om overwerk te draaien. Misschien was juist dat regelmatige overwerk het alibi dat hij nodig had voor zijn twee echtgenotes."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 6 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.