De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 7 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vrouw Ahold-topman
promoot de concurrent

   
 

door Martijn Koolhoven ZAANDAM - Anita van der Hoeven, echtgenote van Ahold-topman Cees van der Hoeven, heeft haar man in verlegenheid gebracht door zelf in zee te gaan met de Kruidvat Groep, dé grote concurrent van Aholds drogisterijketen Etos. Anita van der Hoeven gaat deze winter bij RTL4 o.a. samen met trendwatcher Marcel Dijkman een programma over lichaamsverzorging en uiterlijk presenteren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 22kb)
Anita van der Hoeven ...geen probleem... (Foto: Frans Jongen)
Voor de productie van dit tv-programma, 'Trendies Beauty', hebben Dijkman en Van der Hoeven samen de onderneming Advision BV opgericht. In 'Trendies Beauty' wordt 'groot onderhoud' gepleegd op het uiterlijk van bekende Nederlanders, onder wie Nina Brink, Annemarie Jorritsma en Mathilde Santing.

Eén van de sponsors van tv-programma wordt de Kruidvat Groep. Met 520 vestigingen in Nederland en 7500 werknemers is het Kruidvat dé grote concurrent van Aholds Etos, dat met 430 winkels 2900 mensen in dienst heeft.

De Kruidvat Groep krijgt bij Van der Hoevens echtgenote de gelegenheid de producten aan te prijzen van haar parfumerieketen 'ICI PARIS XL'. Deze winkels zijn eigendom van de Kruidvat Groep. De producten die tijdens de uitzendingen worden gebruikt, zullen gedurende de uitzendperiode in de parfumeriewinkels speciale aandacht krijgen.

In het sponsorcontract dat Advision BV met de Kruidvat Groep heeft afgesloten, is vastgelegd dat in de, voorlopig twintig, uitzendingen geen concurrerende artikelen mogen worden aangeprezen, zo bevestigt de bedenker van het televisieprogramma, Marcel Dijkman.

"We hebben bij Kruidvat natuurlijk moeten tekenen voor absolute geheimhouding", zo vertelt Marcel Dijkman, "logisch, als je man bij Ahold werkt."

Volgens de programmamaker moet de Kruidvat-sponsoring echt los worden gezien van de Ahold-connectie. "Ze is wel getrouwd met Cees van der Hoeven, maar zelf heeft ze niets met Ahold. Ze doet dit zonder zijn hulp, het is helemaal van haarzelf, ze wil op eigen pootjes staan."

Is het geen probleem voor de vrouw van een Ahold-topman om met Kruidvat in zee te gaan? Anita van der Hoeven, momenteel in Zuid-Frankrijk, per mobiele telefoon: "Voor mijn man misschien wel, maar voor mij niet. Ík werk niet bij Ahold. Dit staat totaal los van de baan van mijn man, ik heb daar ook niet zoveel mee te maken. Ik weet niet wat er speelt bij Etos en ik weet niet wat er speelt bij het Kruidvat", aldus Anita van der Hoeven, die ontzettend veel zin heeft in haar eerste televisieoptreden.

De opnames van 'Trendies Beauty' beginnen in oktober. Volgens programmamaker Marcel Dijkman is de keus op Anita van der Hoeven gevallen vanwege haar "charmante, leuke en relaxte uitstraling" en vanwege het feit dat ze zich "heel natuurlijk beweegt op het niveau van de mensen" die in het programma onder handen zullen worden genomen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 7 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.