De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 6 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Gezonde' renners in
Ronde van Spanje

   
 

VALENCIA - Alle 207 deelnemers aan de Ronde van Spanje hebben met goed gevolg de gezondheidscontroles van de internationale wielrenunie UCI doorstaan. Bij geen enkele wielrenner werd een te hoge hematocrietwaarde geconstateerd. Een te hoge waarde kan duiden op dopegebruik en levert een startverbod op. De organisatie van de Vuelta maakte tevens bekend dat de in augustus bij vermoedelijke Vuelta-deelnemers uitgevoerde out-of-competitioncontroles alle een negatief resultaat hebben opgeleverd.

De Duitser Sebastian Siedler heeft de tweede etappe van de Ronde van Hessen gewonnen. De coureur van de Duitse baanploeg bleef na 172 kilometer tussen Schwalmstadt en Hanau zijn landgenoot Robert Förster en de Nieuw-Zeelander Julian Dean voor. Dankzij bonificatieseconden nam Dean de leiding in het algemeen klassement over van de Duitser Olaf Pollack.

De nieuwe mountainbikeformatie Ten Tusscher heeft David Orvalho (22) aangetrokken. De voormalig prof van Domo-Farm Frites tekende een contract voor één jaar en zal komende weekeinde al zijn debuut als mountainbiker maken. Orvalho rijdt dit seizoen bij Tegeltoko.

Leontien Zijlaard-Van Moorsel rijdt eind september tijdens de WK-baanwielrennen ook op het onderdeel scratch. De drievoudig olympisch kampioene neemt in de Deense plaats Ballerup, zoals verwacht, daarnaast deel aan de individuele achtervolging. De scratch, een rit in lijn op de baan, werd nog nooit op een WK voor senioren afgewerkt. Twee weken geleden werkten de junioren en espoirs het onderdeel af op hun mondiale titelstrijd. De Nederlandse junior Wim Stroetinga won in Melbourne goud.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 6 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.