De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 6 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Jones en El Guerrouj
willen op herhaling

Van onze Telesportredactie

   
 

BERLIJN - Met vier atleten nog in de race voor de jackpot van vijf kilogram goud wordt vanavond in Berlijn de afsluitende wedstrijd in de Golden League afgewerkt. Voor sprintster Marion Jones en de Marokkaan Hicham El Guerrouj kan het de derde keer worden dat ze de jackpot met elkaar moeten delen. In 1998 en 2001 bleven beide atletieksterren in de prestigieuze Golden League ook al ongeslagen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (592x522, 74kb)

Voor El Guerrouj wordt het sowieso de laatste keer dat hij de uitdaging aangaat. De wereldrecordhouder op de 1500 meter vindt het programma te druk en wil in de toekomst meer rust inbouwen. "Die drukte heeft me in Sydney de olympische titel gekost", aldus de atleet, die in zijn carrière al drie keer wereldkampioen werd, maar twee jaar geleden in Australië naast olympisch goud greep. In Athene krijgt de inmiddels 28-jarige atleet over twee jaar zijn laatste reële kans onvergankelijke olympische roem te vergaren. "Dan mag ik niet falen."

Ook Marion Jones wil zich in de Griekse hoofdstad onsterfelijk maken. Twee jaar geleden mislukte ook haar olympische missie (ze wilde vijfmaal goud halen, maar de teller bleef steken op drie), in Athene wil ze revanche. "Ik wil na mijn carrière in één adem genoemd worden met grootheden als Pele, Michael Jordan en Mohammed Ali", aldus de Amerikaanse, die in Sydney ook nog eens geconfronteerd werd met het dopingschandaal rond haar toenmalige echtgenoot, de kogelstoter CJ Hunter. Bij haar volgende Spelen wil Jones uitkomen op de 100 meter, 200 meter, 4x100 meter, 4x400 meter en het verspringen. Als het aan Jones ligt, wordt het niet haar laatste olympische ervaring. "Ik wil doorgaan tot en met Peking 2008. Ik wil geen eendagsvlieg zijn. Bovendien, over zes jaar ben ik 32, een goed moment om te stoppen."

In Berlijn komen vanavond bij de finale van de Golden League drie Nederlanders in actie: Kamiel Maase (vijf kilometer), Arnoud Okken (800 meter) en Marko Koers (1500 meter). De laatste loopt in dezelfde race als El Guerrouj.

Lornah Kiplagat en Susan Chepkemei verschijnen zondag 3 november aan de start van de New York Marathon. Beide Keniaanse atletes hebben een Nederlandse partner en verblijven het overgrote deel van het jaar dan ook in ons land. Kiplagat heeft inmiddels de Nederlandse nationaliteit aangevraagd. Zij is momenteel wereldrecordhoudster op de 20 kilometer op de weg. Chepkemei heeft de snelste halve marathon ooit op haar naam staan (1.05,44 uur).

De Europees kampioen polsstokhoogspringen, de Israëliër Aleksandr Averbukh, is morgen de grote trekpleister tijdens het polsstokgala op het stadsplein in Amstelveen. Averbukh heeft een persoonlijk record van 5,91 meter achter zijn naam staan. Ook Laurens Looije komt in actie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 6 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.