De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 6 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sportambassadeurs
hebben het tij mee

   
 

ARNHEM - Het thema normen en waarden staat ook hoog op de sportagenda. In samenwerking met een viertal partners lanceerde NOC*NSF op Papendal de startbijeenkomst van de campagne "Sportiviteit en Respect." De belangstelling was groot. "Kennelijk hebben we het tij mee", zei John Blankenstein, samen met Anton Geesink en Peter Blangé ambassadeur van het project. De oud-scheidsrechter, die zitting heeft in de bestuurscommissie Olympische Idealen en Fair Play van de sportkoepel, doelt daarmee op recente uitlatingen van belangrijke politici. "Kennelijk zijn we het met z'n allen zat."

Het is ook meer dan een voetbalprobleem zegt Blankenstein, die in het dagelijks leven werkzaam is bij de KNVB. "Alleen zijn wij bij het voetbal de trendsetter. We staan meer in de etalage, niet in het minst met onze incidenten. Mij is echter gebleken dat bijvoorbeeld problemen met arbitrage in handbal, hockey en korfbal net zo groot zijn."

Veel bonden voeren al jaren een beleid dat is gericht op mentaliteitsverandering. NOCNSF wil met het nieuwe project de krachten (en kennis) bundelen en daarnaast bonden, clubs en gemeenten aanspreken. Blankenstein: "Probleem is dat bij veel verenigingen maar één of twee man geïnteresseerd zijn in dit probleem. We willen toe naar een geketende verantwoordelijkheid, gedragen door het bestuur."

Ook de hockeybond is al enige tijd geleden begonnen met een vergelijkbare campagne. Daarbij werden eerst de problemen geïnventariseerd. Die lagen, wat slecht gedrag betreft, bijvoorbeeld ook bij topsporters met hun voorbeeldfunctie en de ouders langs de lijn.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 6 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.