De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 5 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Aegon maakt met alliantie e
ntree op de Franse markt

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Een alliantie met de Franse pensioenverzekeraar La Mondiale geeft Aegon vaste voet op een van de grootste pensioenmarkten van Europa. Het Nederlandse concern - nog niet actief in Frankrijk - wil daarmee profiteren van de sterke groeipotentie van de Franse markt. "Dit stond al lange tijd hoog op onze prioriteitenlijst", vertelde gisteren groepsdirecteur ontwikkeling Alex Wynaendts van Aegon. "We hebben alleen op de juiste gelegenheid gewacht."

Gisteren werd duidelijk dat Aegon een belang van 20% neemt in de holding nv waarin de Franse levensverzekeringsgroep - van oorsprong een coöperatie - de meeste van zijn activiteiten heeft ondergebracht. La Mondiale (omzet €2,9 miljard) heeft zich op de Franse pensioenmarkt een leidende positie verworven. Vandaar de interesse van Aegon die de slag om de groeimarkten van Frankrijk en Duitsland niet wil missen.

Wynaends, voor Aegon onderhandelaar in de gesprekken met La Mondiale, wilde de overnamesom niet noemen. Wel wilde hij kwijt dat Aegon het belang van Aegon kan verhogen "als de samenwerking goed verloopt". Hoe de samenwerking zich precies gaat uitkristalliseren is nog onduidelijk, maar naar verwachting zullen Aegon-producten binnenkort de Franse markt zien, al dan niet onder eigen merk.

Daarmee krijgt de verzekeraar afzet in een grote markt met een sterke groeipotentie. Wynaendts: "Men ging er altijd vanuit dat de Franse staat wel voor pensioen zou zorgen, maar dat is niet langer haalbaar." Meer en meer Fransen zullen via een verzekeraar hun pensioen regelen. Een mooi marktvooruitzicht voor verzekeraars. Aegon verwacht dan ook dat de samenwerking een positieve invloed zal hebben op het bedrijfsresultaat. "Al zal de invloed beperkt zijn op de totale omzet", nuanceerde Wynaendts. Als het Franse avontuur een succes wordt, wil Aegon ook de Duitse en Italiaanse markt op.

La Mondiale neemt op zijn beurt een belang in die toekomstige Europese pensioenactiviteiten van Aegon. Want ook voor de Fransen lonkt de Duitse markt, de grootste in Europa. En dan sta je met Aegon als partner sterker. Patrick Peugeot, bestuursvoorzitter van La Mondiale: "Samen willen we een positie veroveren op de Duitse markt. En op de Italiaanse en Spaanse."

Op de Europese markt roerde Aegon zich gisteren ook op de Britse. Aegon UK, de Britse tak schrapt voor het einde van dit jaar zeshonderd banen. Aegon wil de operationele kosten in Groot-Brittannië met €62,4 miljoen reduceren.

Doel van de reorganisatie is Aegons ambitie om op te klimmen naar de topvijf van de Britse verzekering- en pensioenbedrijven.

Aegon UK bezet op die ranglijst nu de negende plaats. Het financiële concern wil de zeshonderd personeelsleden door natuurlijk verloop laten afvloeien. Aegon UK is het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid en heeft momenteel meer dan 5000 mensen in dienst.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 5 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.