De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 5 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van den Bos scoort internationaal
   
 

AMSTERDAM - De nationale dreumes in de hippische sport, de rensport met volbloed-Arabieren, maakte magere tijden door. Maar op het fraaie 'Waterland' bij Velsen-Zuid, omgeven door 26 hectare park, bos en weide, valt daar weinig van te merken. Trainer Karin van den Bos kan dan ook terugzien op een opmerkelijk succes met haar paardenbrigade. Op het 'Ippodromo del Casalone', zo'n 200 kilometer boven Rome, maakte haar Arabische volbloed D'Artagnan in juli met de Deense jockey Puk Ervolder in het zadeltje temidden van een internationale bezetting nogal indruk. In de gevraagde 1750 meter klopte de pupil van Karin van den Bos de huizenhoge favorieten in de 'Premio Kassar Sauid'.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 24kb)
Karin van den Bos (links) met de Arabische volbloed Amir Moshari, met wie ze in '92 op de baan van Duindigt kampioen van Nederland werd. (Foto: Telegraaf sport)
Daaronder de sterke Eau Royal van de Franse grootmeestertrainer Totain. Totaal onverwacht kon Karin op een galafeest de eerste prijs van ruim €21.000 incasseren. "Puk", zo geniet de 37-jarige Karin nog na, "reed fantastisch. Zij had in de gaten dat die Eau Royal moeite had met de wat nauw liggende bochten. Daar gaf zij juist extra gas met haar D'Artgnan. Op de finish scheelde het nog een halve lengte. Ik ging inderdaad compleet uit m'n bol, omdat ik het toch niet echt verwacht had."

Het mondaine leven van een kasteelvrouw is overigens niet voor Van den Bos weggelegd. Haar veertien paarden in training, die tevens een paar maal per week op het strand bij IJmuiden hun oefenarbeid krijgen, vragen veel tijd. Naast vriendenhulp en partner Frank Nibbering werken op Waterland stagiaires van de Hogere Agrarische School. "Anders is het niet te doen allemaal. Het landgoed van mijn vader wordt ook nog eens voor allerlei nevenactiviteiten gebruikt", aldus Karin van den Bos.

De Arabierenrensport beoefent zij sinds een jaar of twaalf professioneel. Haar grootste Nederlandse succes genoot ze op Duindigt toen haar Amir Moshari kampioen van Nederland werd in 1992. Maar ook de laatste tijd worden er nog aansprekende successen behaald.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 5 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.