De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 5 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Huishoudbeurs'
voor miljonairs

   
 

AMSTERDAM - Géén plastic tasjes, graaibakken en beslist géén bitterballen. Wél Bentleys, maatkostuums, juwelen, champagne en truffelproeverijen. Op 22, 23 en 24 november beleeft Amsterdam een opmerkelijke primeur: dan wordt in onze hoofdstad de eerste 'huishoudbeurs voor miljonairs' gehouden.

Niet in het hoofdkwartier van de Nederlandse 'huisvrouwenbeurs', de RAI, maar de miljonairs, ons land telt er inmiddels 145.000, hebben voor een andere locatie, 'op niveau', gekozen: de hypermoderne Passenger Terminal Amsterdam (PTA) aan de Piet Heinkade in Amsterdam.

Vandaag vindt de officiële aankondiging van de eerste miljonairsbeurs plaats. 550 Limousines (voor de chauffeurs is er een eigen Vip-ruimte) kunnen er straks parkeren, maar er worden ook bezoekers verwacht die met hun privé-jacht naar de beurs zullen komen; de aanlegsteigers zijn er lang genoeg voor. En de eerste bezoekers hebben zich al aangemeld die per helikopter naar de miljonairsbeurs komen (heliplatform beschikbaar), onder hen bijvoorbeeld multimiljonair en hotelmagnaat Hennie van der Most (o.a. eigenaar van pretpark Kernwasser Wunderland en de hotels 'De Koperen Hoogte', de 'Bonte Wever').

"Vergelijk de miljonairsbeurs met het Londense warenhuis Harrods: een beurs waarbij de bezoekers struikelen over de uitgestalde Bentleys, Breitlings, Louis Vuitton-koffers en Prada-schoenen", glimlacht de initiatiefnemer van de huishoudbeurs voor miljonairs, Yves Gijrath, hoofdredacteur/uitgever van het glossy magazine 'Miljonair'.

'Herenkamer'

Exclusieve Zwitserse horlogehuizen (o.a. Bvlgari, Jaeger LeCoultre en Chopard) sturen hun ambachtslieden naar Amsterdam om rijk Nederland letterlijk een kijkje in de uurwerken te geven. Sigarentopper Hajenius bouwt speciaal voor de miljonairsbeurs zijn oude 'herenkamer' na. De luxueuze koffer- en kaarsenmaker Louis Vuitton heeft op de beurs een stand waarop te zien is hoe het in dit bijzondere ambacht in zijn werk gaat en er wordt gefluisterd dat importeur Hessing uit De Bilt in Amsterdam een nieuwe Bentley coupé zal onthullen. Aan de buitenkant van de passagiersterminal zal een exclusief restaurant worden opgetrokken, waar de miljonairs, met uitzicht op het IJ, kunnen genieten van topwijnen (o.m. Penfolds en Mondavi) en tal van exquise hapjes.

Iedere beursdag wordt, volgens het programma, "besloten met een spectaculaire modeshow van Mart Visser". En voor de miljonairs die nog niet genoeg hebben, worden er iedere dag ook nog prijzen weggeven, van peperdure reizen tot exclusieve maatkostuums en kalfslederen koffers. De prijzen gaan onder meer naar 'de best geklede vrouw' of naar 'de biggest spender' (de grootste gelduitgever van de dag). Maar ook iemand met een garderobekaart kan via loting tot de gelukkigen behoren.

Timing

Terwijl iedereen roept dat het zo slecht gaat met de Nederlandse economie, gaat u een miljonairsbeurs organiseren. Beetje verkeerde timing? "Nee, absoluut niet", aldus initiatiefnemer Gijrath zelfverzekerd, die "vijf keer méér vierkante meters had kunnen verhuren" dan nu het geval zal zijn en de laatste weken tegen exposanten voortdurend 'nee' moet verkopen. "Ik geloof namelijk niet in die cijfers, het zijn cijfers die zijn gebaseerd op de middeneconomie. Mercedes Benz heeft absoluut problemen en ik geloof best dat de E-serie minder zal verkopen, maar de Maybach (nieuwe auto van DaimlerChrysler-concern die meer dan 500.000 euro kost, MK) is al bijna overtekend. Bel naar Porsche en vraag hoe het met ze gaat en je zult horen dat ze fors plussen. Van Oger (exclusieve modezaak voor maatkostuums in de PC Hooftstraat, MK) hoor ik ook geen klaagverhalen. Sterker: Oger zegt mij dat júíst in tijden dat het minder gaat, de mensen willen laten zien hoe goed het met ze gaat."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 5 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.