De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 4 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Getuigen durven eindelijk te praten
'Schrik van Hoorn'
alsnog gearresteerd

   
 

door John van den Heuvel HOORN - In Hoorn en omgeving is opgelucht gereageerd op de arrestatie van topcrimineel Nico V. die verdacht wordt van een moord op 30 april van dit jaar in een overvol café in Hoorn. De verdachte werd gistermorgen door een arrestatieteam overmeesterd toen hij in de buurt van zijn woning in Zwaag aan het joggen was.

Nico V. - een voormalig handlanger van het beruchte criminele duo Sam Klepper en Johnny Mieremet - is volgens justitie degene die op Koninginnedag in café De Volendammer in Hoorn koelbloedig een 36-jarige Amsterdammer door het hoofd schoot.

De man overleed een week later aan zijn verwondingen.

De recherche kreeg al vrij snel informatie in handen waaruit bleek dat V. de schoten had afgevuurd maar kon niet eerder handelen omdat cafébezoekers uit angst alleen anoniem verklaringen durfden af te leggen. De afgelopen weken hebben ooggetuigen stukje bij beetje toch verklaringen afgelegd waarmee de politie tot aanhouding kon overgegaan.

"We zijn zeer gelukkig met deze getuigen die de moed hebben gehad hun nek uit te steken", zegt woordvoerder R. Lievaart van het openbaar ministerie in Alkmaar. "Het onderzoek bevindt zich nu in een cruciale fase. We hopen dat andere mensen nu wel durven verklaren wat ze hebben gezien. Iedereen die we al eerder hebben verhoord, zal door ons opnieuw worden benaderd. Maar we komen ook graag in contact met mensen die nieuwe informatie willen verschaffen."

Volgens justitie is uit onderzoek tot dusver niet gebleken dat de gewelddadige dood van het slachtoffer een criminele afrekening was. De politie vermoedt dat het gaat om een ruzie met een willekeurige bezoeker van het café die met grof geweld is beslecht.

Aanslag

Nico V. geldt al jaren als de schrik van Hoorn en staat bekend als zeer gewelddadig. Volgens verdenkingen van de politie werd hij regelmatig door Mieremet en Klepper ingehuurd voor het plegen van geweldsdelicten. Zo werd V. er samen met de Joegoslaaf P. van verdacht op 21 december 2000 een aanslag te hebben gepleegd op Heineken-ontvoerder Cor van Hout.

De kidnapper werd voor zijn woning onder vuur genomen. Nico V. en P. zouden volgens justitie hebben geschoten in opdracht van Mieremet. Het drietal werd gearresteerd en zat weken vast, maar justitie kreeg het bewijs nooit rond.

V. wordt eveneens in verband gebracht met de liquidatie van een portier van Yab Yum op 24 januari 1996. Ook in deze zaak was te weinig bewijs.

V. kwam voor het laatst in het nieuws in juni vorig jaar, toen hij bezoekers van een Amsterdams café met de dood bedreigde. Politieagenten , troffen alleen maar doodsbange cafébezoekers aan die niets over het geweld van V. durfden los te laten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 4 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.