De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Voorn verrast in Rotterdam

Van onze medewerker

   
 

ROTTERDAM - De regerend wereldkampioen bij de springruiters Rodrigo Pessoa heeft de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen. In de barrage was de Braziliaan met zijn paard Baloubet du Rouet bijna een seconde sneller dan nummer twee, de voor België rijdende ex-Nederlander Jos Lansink met AK High Valley Z. De Nederlandse verrassing van de Grote Prijs werd de zilveren medaillewinnaar van Sydney 2000 Albert Voorn. Hij nestelde zich met de betrekkelijk onervaren merrie Tinello Corona, waarmee hij vorige week het Open Benelux Kampioenschap in Den Haag won, op de derde plaats.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (342x512, 28kb)
Rodrigo Pessoa (Foto: WFA JACOB MELISSEN)
De ruiter uit het Brabantse Someren straalde na afloop. "De merrie is in vorm. Vorige week in Den Haag was het de zwaarste proef die zij ooit had gelopen. Een paar dagen geleden wist ik nog niet of zij Rotterdam wel aankon, maar ze liet zich beter rijden dan ooit en dan nu deze derde plaats in de Grand Prix", aldus Voorn, die de negenjarige merrie hele hoge kwaliteiten toedicht.

"Als ze zo blijft groeien, kan het wel eens een tweede Ratina worden", zegt hij, refererend aan de wondermerrie van stoeterij Zangersheide die jarenlang aan de top stond. "Ze is net zo heftig en heeft ook een super karakter en techniek." Nog maar kort geleden raakte Albert Voorn zijn toppaarden Colorado en Nevada kwijt, waarmee hij mikte op het wereldkampioenschap van 2002. Hij liet ze door de eigenaar ophalen, omdat hij zich niet de wet wilde laten voorschrijven. Met Corona zal het niet zo'n vaart lopen. "Die is van een Belgische eigenaar. Die man is gek van dat paard en veel gemakkelijker in de omgang. Ik heb er een goed gevoel bij in de ruim anderhalf jaar dat ik de merrie nu rijd."

Zijn Belgische eigenaren minder lastig dan Nederlandse? Jos Lansink: "In Nederland zit meer afgunst dan in België. Het is daar allemaal veel gemoedelijker. In België beseffen ze heel goed dat je elkaar hard nodig hebt om topprestaties te leveren. Dat wordt in Nederland nog wel eens vergeten."

Duitsland won gistermiddag in het Kralingse Bos de landenwedstrijd om de Samsung Nations Trophy van Nederland, dankzij een snellere tijd in de tweede manche. Bondscoach Bert Romp was tevreden met dit resultaat aan de vooravond van het wereldkampioenschap in Spanje, dat over veertien dagen begint. Romp: "De Sjiem van Jeroen Dubbeldam en Roofs van Jan Tops zijn in vorm, terwijl Hascal, het paard van Angelique Hoorn, weer 100 procent fit is na zijn blessure. Die hebben we voor de zekerheid thuis gehouden om niets te forceren. Gert Jan Bruggink zal met Joël nog net iets scherper moeten rijden, maar dat komt wel goed. Deze vier moeten het straks in Jerez doen met Emile Hendrix en Finesse als reserve."

Springen. Grote Prijs, tabel A 1,60 m, met barrage: 1. Pessoa (Bra) Baloubet du Rouet 0-44,09, 2. Lansink (Bel) AK High Valley Z 0-44,80, 3. Voorn (Ned) Tinello Corona 0-45,20, 7. Van der Vleuten (Ned) Audi's Castana Enemarke 4-44,37, zonder barrage: 14. Bril/Izaura 1-80,75, 16. Gerco Schröder/Eurocommerce Rome 4-75,11, 19. Dubbeldam/Celano 4-76,26, 21. Hendrix/Audi's Finesse 4-76,30.

Landenwedstrijd: 1. Duitsland (Tebbel/Chopin 0-0, Ripke/Holstatia 4-8, Wulschner/Amicor 0-4, Sloothaak/Joli Coeur 0-4) 8 strafpunten-224,29 seconden, 2. Nederland (Bruggink/Joël 4-8, Tops/Roofs 4-0, Gerco Schröder/Eurocommerce Geneve 0-4, Dubbeldam/De Sjiem 0-0) 8-227,20, 3. Brazilië 12-225,05.

Dressuur, kür op muziek: 1. Van Grunsven (Ned) Gestion Salinero 75,67 procent, 2. Tineke Bartels (Ned) Broere Jazz 74,66, 3. Gina Capellmann (Dui) Amando 73,01, 4. Marlies van Baalen/Fidermark 69,69, 6. Nijvelt/Heyu 68,71, 7. Gademan/Gestion Jupp 67,79.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.