De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Schumi niet te stuiten
   
 

FRANCORCHAMPS - Gegrinnik tijdens een persconferentie aan de vooravond van het grandprixweekeinde op Spa-Francorchamps. "Is dat echt zo? Ben ik hier nog nooit van pole position vertrokken? Dat ik dat niet weet...", lispelde Michael Schumacher enigszins verbaasd nadat het Duitse racefenomeen erop gewezen was dat hij zich op uitgerekend zijn favoriete racecircuit nog nimmer de snelste in de training had getoond. Schumi fronste eventjes en grijnsde vervolgens: "Nou, dan moet dat nu maar een keer gebeuren."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Michael Schumacher (Foto: REUTERS)
Wat die verbetenheid betekende waarmee de Ferrari-vedette zijn kaken in die opdracht zette, heeft de Formule 1-wereld gisteren tijdens de Grand Prix van België tot zijn grote ontsteltenis moeten ervaren. Niet alleen was Schumi inderdaad superieur in de kwalificatie, maar de wijze waarop de vijfvoudig wereldkampioen ook nog eens in de race tekeer ging, mondde in een totale ontluistering van zijn collega's uit.

Zijn dominantie was zo overweldigend dat teamgenoot Rubens Barrichello die met een fraaie jump meteen van de derde naar de tweede plaats was doorgestoten, moest toegeven: "Michael was geen partij voor ons. Na drie, vier ronden was dat al duidelijk." De Braziliaan had nog bij teambaas Jean Todt kunnen bedelen om positiewisseling met het oog op zijn tweede plaats in het wereldkampioenschap, maar had daartoe niet het lef. "Michael was zoveel sneller. Ik kon dat gewoon niet van hem en Jean (Todt) verlangen", gaf Barrichello toe.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (327x600, 61kb)

Eddie Irvine die dankzij een serie geplofte motoren van de concurrentie nog een WK-punt wist te scoren, had eerder zijn bekende grote mond open gedaan door het Ferrari-duo te bekritiseren. De Noord-Ierse playboy vond het maar belachelijk dat zij niet tegen elkaar gingen racen nu zowel de titel bij de rijders als constructeurs al vergeven is. Die kritiek kon hij na de race wel inslikken, want tegen deze Schumi in topvorm was geen kruid gewassen. Zijn voorsprong tijdens zijn tweede pitstop was zelfs al zo comfortabel dat hij aan de leiding kon blijven. De krappe marge die hij op de finish overhield was dan ook bedrieglijk, want per ronde was hij 1,5 tot soms 2 seconden sneller dan zijn teamgenoot en enige concurrent. "Ik zag in de slotfase veel motoren ploffen, dus heb ik het wat rustiger aan gedaan en de wagen veilig 'naar huis' gereden. De wagen was fantastisch. Ik was voor de race al optimistisch gestemd, al rekende ik nergens op. Je weet tenslotte nooit wat er tijdens de wedstrijd kan gebeuren. Ik heb genoten. Soms heb je niet altijd een gevecht nodig om een goed gevoel aan een race over te houden. En dat ik nu weer een record in bezit heb, is ongelooflijk in een seizoen waarin we al zoveel gewonnen hebben", verklaarde de megaster die dit seizoen voor de tiende maal zegevierde. Het oude record van negen zeges in één seizoen moest hij nog delen met Nigel Mansell.

Dat de suprematie van Schumacher en Ferrari (het was de 50e keer op rij dat een lid van de Scuderia op het podium stond) niet bevorderlijk is voor de spanning in de Formule 1, was ook de tv-regisseur niet ontgaan. Op de gigantische beeldschermen langs de baan wist hij dat op te vangen door de 91.000 toeschouwers, onder wie circa 25.000 Nederlandse racefans, veel acties te laten zien van rijders die om des keizers baard vochten. Of zoals Schumi's broer Ralf opmerkte: "Ferrari rijdt in de Formule 1, maar wij komen in de Formule 1 B uit." Hij gaf daarmee exact aan hoe de verhoudingen liggen en dat zal over twee weken niet anders zijn als de rode brigade op zijn thuisbaan in Monza weer de messen gaat slijpen. Het voorbehoud van Schumacher ten spijt. De veelvraat voerde de bandenstrijd tussen Bridgestone en Michelin op als een factor die bijvoorbeeld het Williams-team in de kaart kan spelen, maar wie wil dat nog geloven na het Ardennen-offensief dat de Formule 1-gelederen deed sidderen...




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.