De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vrije dag komt als geroepen
   
 

MONACO - De vrije dag kwam als geroepen. De locatie trouwens ook. Spelers en begeleiders van Feyenoord wentelden zich het afgelopen weekeinde behaaglijk in zon, zee en zand. Rust en vertier opzoeken nu het nog kan, besefte Bert van Marwijk na een interessante week waarin topvoetbal centraal stond. Begonnen met de winst op Fenerbahce, waardoor plotseling ook de loting voor de Champions League weer interessant was geworden. Afgesloten met een nederlaag in Monaco tegen Real Madrid (3-1). Jammer, maar verder deed niemand er moeilijk over. De trainer: "Het klinkt misschien gek uit mijn mond, maar ik heb genoten."

Van Marwijk haalde zijn schouders op, glimlachte even en zei: "Ook ik ben in de eerste plaats een liefhebber." Feyenoord presenteert zich momenteel eensgezind en zo waren ook de reacties geweest, laat op die warme zomeravond aan de Côte d'Azur. Iedereen had het over een "goede les". Kees van Wonderen vond dat Real "alles bepaalde" in de wedstrijd. En dan zit zelfs de verliezende trainer met bewondering op de bank toe te kijken. "Real Madrid is de absolute top."

Na de masterclass werd bekend dat Ronaldo alsnog naar de Spaanse hoofdstad verhuist. Een nieuw koningskoppel is gekroond. Raul en Ronaldo; bediend door Figo, Zidane en Roberto Carlos. Kan het mooier? "Als dit team honderd procent is, is het onverslaanbaar", zei Raul, toen hij nog niet wist dat de transfer van Ronaldo zou doorgaan. Zoveel wereldsterren bij elkaar, dat moet wel fout gaan, is doorgaans de heersende opinie. Real bewijst nog steeds het tegendeel en speelt voetbal van het zuiverste soort.

"Deze mensen kunnen fantastisch voetballen. Alles gaat vanzelf. De eerste aanname van de bal is altijd goed en daarmee schakel je meteen een tegenstander uit. Dan praat je over pure kwaliteit", toonde Van Marwijk zijn oprechte bewondering. "Ze maken elke keer de juiste keuzes en lijden nooit onnodig balverlies. Een aantal spelers wilde meegaan in het spel van Real. Ik zag Brett Emerton op een zeker moment aan de zijkant een hakbal geven. Dat vond ik ongepast, want zij kunnen dat veel beter."

Als Feyenoord toch iets te verwijten viel, was het de rozige openingsfase. "We hadden feller moeten zijn", meende Van Wonderen. Feyenoord maakte in het hele Super-Cupduel maar elf overtredingen. "Ondanks dat deze ploeg heel erg is gegroeid, was er toch te veel respect voor zo'n grote ploeg", wist Van Marwijk.

Pas na ruim twintig minuten ging Anthony Lurling, die zich overigens knap staande hield, er fors in. Gevolg was dat Figo zich enige tijd gedeisd hield. "Hij deed het weliswaar op de verkeerde manier, omdat Lurling van nature een aanvaller is. Maar die dingen, zoals een goede bloktackle, heb je soms wel nodig om de toon te zetten."

Van Marwijk gaf toe dat hij na de tweede Spaanse treffer even op de klok had gekeken, bang voor een afstraffing. "De spelers hadden dat gevoel ook. Maar ik verwijt mijn ploeg helemaal niets. In de tweede helft hebben we naar onze mogelijkheden gespeeld. Na de vrije trap van Pierre werd het weer een vrij normale wedstrijd, al viel de derde goal op een heel ongelukkig moment."

Zijn conclusie: "We speelden tegen het allerbeste wat er bestaat. Alles wat je fout doet, wordt in zo'n wedstrijd ook direct zichtbaar. Dit was dus heel leerzaam."

Real Madrid (Spa)-Feyenoord (Ned) 3-1 (2-0). 15. Paauwe 1-0 (eigen doelpunt), 21. Roberto Carlos 2-0, 56. Van Hooijdonk 2-1, 59. Gutti 3-1. Scheidsrechter: Dallas (Sch). Toeschouwers: 17.000.

Real Madrid: Casillas; Salgado, Hierro, Helguera en Roberto Carlos; Figo, Makelele, Zidane (86. Solari) en Cambiasso (87. Pavon); Raul en Gutti (71. Portillo).

Feyenoord: Zoetebier; Gyan (72. Buffel), Van Wonderen, Paauwe en Rzasa; Emerton, Bosvelt, Ono en Lurling; Kalou en Van Hooijdonk.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.