De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Uitverkoop bij NAC
   
 

BREDA - De financiële malaise bij NAC richt een spoor van vernieling aan in de selectie van trainer Henk ten Cate. Dat was de harde boodschap na de thuiswedstrijd tegen NEC, die net als de voorgaande twee wedstrijden van de Brabanders in een gelijkspel eindigde (0-0). Het puntenverlies - normaal gesproken goed voor een fikse kater - was betrekkelijk snel verwerkt, maar de onheilstijding dat drie of vier van NAC's beste spelers in de uitverkoop worden gedaan, galmde lange tijd na.

"Ik ben dinsdag ontboden bij de directie en heb te horen gekregen dat er spelers in de markt zijn gezet. Op zo'n kort mogelijke termijn moet er zo'n 4,5 miljoen euro aan transfergeld worden binnen gehaald. Welke spelers op de transferlijst geplaatst zijn? Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben", klonk het bitter uit de mond van NAC-trainer Henk ten Cate, die moet vrezen voor het vertrek van Alfred Schreuder, Gábor Babos, Csaba Fehér, Kevin Bobson, Bart Van den Eede en wellicht zelfs de nu nog ernstig geblesseerde Tamás Petö.

Rampzalig voor de oefenmeester, die in zijn jaren in Breda juist zoveel bewondering oogstte door met gerichte en ook nog eens goedkope aankopen (Babos, Fehér, Petö, Bobson, Arne Slot, Marcel Koning en Ali Boussaboun: in totaal voor nog geen negenhonderdduizend euro) de club stap voor stap naar de subtop wist te stuwen. Bij de contractverlenging tot 2005 was het kwalitatief uitbouwen van de spelersgroep een belangrijk uitgangspunt. "De situatie is nu heel anders gebleken", gaf hij subtiel aan zich op zijn eigen toekomst te beraden. "Maar het belang van NAC staat voorop."

Toch moet er niet vreemd van worden opgekeken als de Amsterdammer de handdoek in de ring gooit. Ten Cate is een emotionele man, die zich bij moeilijke beslissingen vaak laat leiden door zijn hart. Daarnaast zou het inleveren van zijn verbeterde contract de Bredase club ook nog eens een flinke besparing kunnen opleveren. De belangrijkste reden zou echter kunnen zijn dat zijn 'levenswerk' NAC weer van de grond af aan opgebouwd zou moeten worden. "Ik ben al met een schaduwelftal bezig, kijk bij elke club in de ere- en eerste divisie van welke spelers de contracten aflopen. Creatief winkelen heet dat, geloof ik. De kans is aanwezig dat er na de winterstop een heel ander team staat dan nu."

De vraag blijft echter of hij de motivatie kan opbrengen weer op het nulpunt te starten, want hoewel de stand op de ranglijst anders doet vermoeden, heeft de trainer op dit moment goud in handen. Ook tegen NEC draaide de NAC-machine op volle toeren en had beslist drie punten aan het totaal moeten worden toegevoegd. Zeven, acht kansen kreeg de thuisclub. Vooral Van den Eede was ongelukkig in de afwerking. De sterk spelende Belg werd bij een subtiel lobje eerst door Peter Wisgerhof van het scoren afgehouden, waarna doelman Dennis Gentenaar Van den Eede ook twee keer de loef afstak. Eerst reageerde hij bekwaam op een schot van dichtbij en tien minuten voor tijd ranselde hij een pegel met links uit de bovenhoek. Slot, Orlando Engelaar en Earnest Stewart hadden hun geluk daarvoor al beproefd, maar vonden Gentenaar eveneens op hun weg.

NEC stelde daar maar bitter weinig tegenover. Resit Schuurman knalde hard voorlangs en Gorgi Hristov zag zijn voorzet op Frank Demouge bijna door NAC-verdediger Mark Schenning achter keeper Babos worden gewerkt. "Doordat wij voorin de bal niet konden vasthouden, werden we voortdurend teruggedrongen. Een punt was hier het maximaal haalbare", had NEC-trainer Johan Neeskens gezien in de nabespreking, die door alle Bredase problemen in begrafenisstemming verliep.

NAC - NEC 0-0. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers: 13.440. Gele kaart: Van den Eede (NAC), Hesp, Govedarica (NEC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.