De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Weer puntenverlies
Manchester United

   
 

LONDEN - Bij Chelsea deed hij het, bij Glasgow Rangers ook. De Noorse spits Tore Andre Flo gaf beide keren zijn debuut extra cachet door een doelpunt te maken. Bij Sunderland voerde Flo dat kunststukje weer op en bezorgde hij zijn nieuwe werkgever Sunderland een gelijkspel tegen het machtige Manchester United, 1-1.

Flo heeft een neusje voor de goal. Intuïtief weet hij op welke plek hij moet staan. Bovendien heeft de spits weinig ruimte nodig om een doelman te verschalken. Bij Rangers, de ploeg van manager Dick Advocaat, was de Noor overbodig. Sunderland legde de spits vrijdag vast en amper 24 uur later bewees hij zijn waarde.

In het duel met Manchester United bleef Flo in de zeventigste minuut koel toen er zich voor doelman Barthez een 'scrimmage' voltrok. Hij rook zijn kans en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel. Daarmee maakte hij de voorsprong van United (doelpunt Giggs) ongedaan.

In de slotfase van de wedstrijd kwamen de gasten uit Manchester nog dieper in de problemen. De ploeg moest niet alleen een gelijkspel incasseren, maar verloor ook nog aanvoerder Roy Keane. De omstreden voetballer kreeg een rode kaart, omdat hij Jason McAteer met een elleboogstoot vloerde.

De uitsluiting kon voor Keane op geen slechter moment komen. De Ier hoort volgende week of de FA hem aanklaagt wegens "het in diskrediet brengen van het voetbal". In een binnenkort te verschijnen biografie gaf Keane toe Manchester City-speler Haaland bewust te hebben verwond.

Manchester United sprokkelde in drie wedstrijden vijf punten bij elkaar en staat daarmee in de middenmoot, net als Sunderland. Tottenham Hotspur pakte de koppositie in de Premier League dankzij een moeizame 2-1-overwinning op Southampton. In de laatste minuut, bij een stand van 1-1, maakte Southampton-speler Svensson opzettelijk hands in het strafschopgebied. De speler werd uit het veld gestuurd, waarna Teddy Sheringham vanaf elf meter scoorde.

Tottenham heeft nu tien punten. Arsenal kon ook op gelijke hoogte met Tottenham komen, maar de formatie van Arsene Wenger speelde in de Londense derby met Chelsea gelijk: 1-1. Chelsea kwam op Stamford Bridge op voorsprong dankzij een vrije trap van de Italiaan Zola. Het schot, bedoeld als voorzet, werd door iedereen gemist en zeilde pardoes in het doel. Vijf minuten later leek het pleit beslecht toen Arsenal-speler Vieira zijn tweede gele kaart ontving. Met tien man kwam Arsenal toch op gelijke hoogte dankzij invaller Toure.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.