De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Belg Everts maakt half
dozijn wereldtitels vol

   
 

LOKET - Stefan Everts is er in het Tsjechische Loket in geslaagd om zijn wereldtitel in de 500cc klasse te prolongeren. Daarmee is het totaal aantal wereldtitels van de 29-jarige Belg gekomen op zes stuks. Een evenaring van het record van zijn landgenoot Joël Robert. Robert behaalde ze allemaal in de 250cc; Everts verdeelde ze over 125cc (1x), 250cc (3x) en 500cc (2x). Marc de Reuver verraste in Loket, waar hij zich met de derde plaats nadrukkelijk ook aan het loket meldde. Het heeft een tijdje geduurd maar in de GP van Tsjechië liet de Nederlandse 125cc-rijder zien dat hij het crossen absoluut niet is verleerd.

Na een goede start kreeg De Reuver na een achttal ronden de tweede plaats in handen. Vanwege teamorders moest hij echter in de laatste ronde plaats maken voor Steve Ramon die vanuit de achterhoede was opgeklommen. Ramon, teamgenoot van De Reuver in de ploeg van Kees van der Ven, heeft nog kans op de wereldtitel. "Jammer, maar zo was de afspraak. Gelukkig sta ik toch nog op het podium, van drie naar vier zou erger zijn geweest. Ik heb een prima wedstrijd gereden. Op een gegeven moment liep ik wel iets in op leider Maschio, maar ik had de indruk dat de Fransman een beetje op safe aan het rijden was", aldus De Reuver.

Ondanks de teamorders bij KTM in de 125cc ziet het er toch naar uit dat dit jaar een Kawasaki-coureur de wereldtitel wegkaapt voor een hele vloot KTM- rijders, onder wie dus De Reuver. Maschio, die voor het team van de Nederlander Jan de Groot rijdt, pakte in Loket de volle winst. De Belg Patrick Caps, die voor aanvang van deze GP slechts één punt achter Maschio stond, kende een zeer slechte start en bereikte met moeite de vijfde plaats. Hierdoor begint Maschio aan de laatste GP met een voorsprong van 10 punten op Caps en 11 op Ramon. Erik Eggens was in Loket niet zo'n beste starter. Na een onopvallende race finishte hij als elfde. Remy van Rees kwam direct na de start ten val en gaf enkele ronden later op.

In de uiterste westhoek van Tsjechië stelde Everts in de 500cc alles in het werk om de titel met een wedstrijdzege veilig te stellen. Maar wat hij ook probeerde, Smets was net iets te snel voor hem. Aan het einde van de race koos Everts eieren voor zijn geld. Hij liet Smets gaan en nam het zekere voor het onzekere met een tweede plaats. Dat leverde meer dan genoeg punten op om de wereldtitel veilig te stellen.

De 250cc leverde een vrijwel onbedreigde zege op voor Mickael Pichon. De Fransman wist in de vorige GP reeds zijn wereldtitel veilig te stellen. Met acht opeenvolgende GP-zeges heeft hij het record van Smets geëvenaard. Wint Pichon de laatste GP in Moskou, dan zorgt hij voor een unicum.

Loket, GP Tsjechië motorcross. 125cc: 1. Maschio (Fra) Kawasaki, 2. Ramon (Bel) KTM, 3. De Reuver (Ned) KTM, 4. Dupasquier (Zwi) KTM, 5. Caps (Bel) KTM, 11. Eggens (Ned) KTM. Stand WK na 11 races: 1. Maschio 207, 2. Caps 197, 3. Ramon 196, 12. Eggens, De Reuver 76, 28. Van Rees (Ned) KTM 16, 39. Strik (Ned) KTM 5. 250cc: 1. Pichon (Fra) Suzuki, 2. Coppins (NZe) Honda, 3. Dobb (Eng) KTM, 4. Vehvilainen (Fin) Honda, 5. Crockard (Eng) KTM. Uitgevallen: Van Drunen. Stand WK: 1. Pichon 263 (wereldkampioen), 2. Coppins 200, 3. Beirer (Dui) Honda 189, 21. Van Drunen (Ned) 21. 500cc: 1. Smets (Bel) KTM, 2. Everts (Bel) Yamaha, 3. Garcia Vico (Spa) KTM, 4. Bervoets (Bel) Yamaha, 5. Vehvilainen (Fin) Honda. Stand WK: 1. Everts 248 (wereldkampioen), 2. Smets 207, 3. Bervoets 204, 35. Vromans (Ned) Yamaha 8.

Lochem. ONK zijspancross. 1e manche: 1. Willemsen/Sabbe (Lochem) VMC/Zabel, 2. Van Werven/Piccart (Elburg) BSU/Zabel, 3. Sderqvist/Sylwan (Zwe) EML/MTH, 4. Willemsen/Boon (Lochem) VMC/Zabel. 2e manche: 1. Van Werven/Piccart, 2. Sderqvist/Sylwan, 3. Willemsen/Sabbe, 4. Willemsen/Boon. Eindstand ONK: 1. Willemsen/Sabbe 223 (kampioen), 2. Van Werven/Piccart 220, 3. Sderqvist/Sylwan 215.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.