De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bulk schrijft geschiedenis
met vrouwenvier op WK

Van onze kanomedewerker

   
 

SEVILLA - Een Nederlandse vrouwenvier op een WK-kanovaren. Het was nog nooit eerder gebeurd. En ze haalden nog een finale ook: achtste op de 200 meter. Veel eerder dan ze zelf gedacht had, haalde Nicole Bulk samen met drie jonge vaarsters, de aansluiting met de wereldtop in de grootste boot.

Het streven is een olympische medaille in de vrouwenvier tijdens de Spelen van Peking in 2008. Je moet het maar durven zeggen als er nog nooit een Nederlandse vrouwenvier aan een WK-kano heeft meegedaan. Nicole Bulk stond jarenlang eenzaam aan de top in de Nederlandse kanowereld. Internationaal scoorde ze een paar finaleplaatsen in de K1. Toen ze ook tot bondstrainer van de vrouwen, dus van zichzelf, benoemd werd, kwam ze met een revolutionair meerjarenplan: opbouw vanuit de breedte, strevend naar een vierpersoons-boot. Een plan dat met enige scepsis ontvangen werd.

Sneller dan verwacht heeft een viertal, waar Bulk zelf nog wel in moet zitten, de aansluiting met het wereldniveau gevonden. Met de 19-jarige Tamara Yosef voorop, dan Bulk (33 inmiddels), en daarachter Femke Roos (23) en Eef Haaze (20), werd na de achtste plaats op het EK nu ook de achtste plaats op het WK gehaald. Op de 200 meter weliswaar, een niet-olympische afstand. De B-finale van de 500 meter werd niet zo'n succes. Zevende, dus plaats zestien in totaal. Bulk zelf zakte zowel op de 1000 meter als op de 500 meter twee plaatsjes ten opzichte van vorig jaar. Ze werd respectievelijk 8e en 16e. Misschien toch een gevolg van alle drukte als vaarster en coach van de vier? Bulk: "Ik zal moeten leren hoe je meer nummers moet varen. Of kiezen voor de vier. Misschien trekken we wel meer vaarsters naar ons niveau en gaan we meer boten vullen."

Het WK-kano kreeg een prachtig slot toen in de laatste finale, de K4 mannen over 200 meter, de boten van gastland Spanje en Slowakije exact tegelijk in 30.154 sec. over de finish gingen. Dat betekende twee gouden medailles, twee vlaggen in de hoogste mast en twee volksliederen, waarbij het Spaans uiteraard door het thuispubliek luid meegezongen werd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.