De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 27 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Krajicek geeft vanwege
voetblessure op
bij US Open

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Richard Krajicek. (Foto: EPA)
AMSTERDAM - Nog geen twee maanden geleden werd hij in Londen bestempeld als het Wonder van Wimbledon, maar op Flushing Meadows moest 'tovenaar' Richard Krajicek al in de eerste ronde het hoofd buigen. In zijn partij tegen de Tsjech Jiri Novak gaf de Nederlander bij een 1-6, 4-5 achterstand in de tweede set op met een voetblessure die hij tijdens een slagenwisseling in de laatste gespeelde game opliep. Krajicek liet zich op de baan nog wel behandelen door de ATP-arts, maar staakte de strijd twee punten na die medische interventie definitief.

Daarmee komt voor Krajicek een even onverwacht als teleurstellend eind aan het Amerikaanse hardcourtseizoen, waarin hij zijn wonderbaarlijke grasprestatie van Wimbledon, waar hij na twintig maanden afwezigheid de kwartfinales wist te bereiken, geen voortzetting kon geven. In Montreal verloor hij al in de eerste ronde, in Cincinnati - waar hij in de eerste ronde nog moeiteloos van Novak won - werd hij in de derde ronde gestuit en vorige week in Long Island vormde de tweede ronde zijn eindpunt. Ook tegen Novak kon hij gisteren tijdens de 58 minuten dat de vroegtijdig beëindigde partij duurde geen moment imponeren.

De nieuwe blessure van Krajicek, de zoveelste in zijn carrière, lijkt tevens definitief een streep te halen door zijn rentree in het Nederlandse Daviscupteam. Voorafgaand aan de US Open liet de 31-jarige tennisser weten dat hij zijn beslissing, om al dan niet mee te reizen naar Finland, waar Nederland over drie weken het promotie/degradatieduel tegen de Finnen afwerkt, zou laten afhangen van zijn prestatie in New York. "Alleen als mijn arm fit blijft en ik het gevoel heb een meerwaarde voor het Nederlandse team te kunnen zijn, ben ik beschikbaar voor het duel tegen Finland", zo liet hij afgelopen weekeinde optekenen. Na de desillusie van afgelopen nacht lijkt de tot nu toe nog vijfkoppige selectie van Tjerk Bogtstra zijn beoogde kopman wederom kwijt te zijn.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 27 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.