De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 27 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street herstelt

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse beurs heeft zich gisteren goed weten te herstellen van de dalende trend die zich tijdens het eerste uur van de handel manifesteerde. De Dow Jones-index, die aanvankelijk na de zwakke stemming van vorige week vrijdag nog eens met bijna 120 punten daalde, kon daardoor sluiten op 8919,01, dat was per saldo ruim 46 punten winst. De Nasdaq noteerde op dat moment ruim 11 punten hoger op 1391,67.

Het ministerie van Handel maakte bekend dat de verkoop van het aantal nieuwe woningen in de Verenigde Staten in juli tot een recordhoogte is gestegen. In totaal werden er op jaarbasis ruim 1 miljoen nieuwe woningen verkocht, een stijging met 6,7%. Dat is aanzienlijk beter dan de 975.000 waarop veel analisten hadden gerekend.

Het aantal verkochte bestaande eengezinswoningen nam vorige maand met 4,5% toe tot 5,33 miljoen (op jaarbasis). Beide cijfers zijn bemoedigend voor de economische situatie in de VS. Pessimisten hadden nl. voorspeld dat er een consumentenstaking dreigde.

Fors hoger noteerde Hershey Foods (+21,4% op $76,80). Dit op berichten, dat de Zwitserse Nestlé met een bod zou willen komen van rond $11,5 miljard.

Zo'n bod zou echter niet door Amerikaanse en Britse concurrenten worden toegestaan: ook Kraft, de levensmiddelendivisie van de Amerikaanse Philip Morris en de Britse Cadbury Schweppes zouden een bod op Hershey overwegen.

Waarschuwende geluiden van de directie van Wal-Mart over tegenvallende omzetten deze maand zette de koers van het aandeel in de supermarktketen onder druk. De omzetgroei zou aan de onderkant van een eerder uitgesproken prognose van 4 à 6% uitkomen.

Zwak gestemd was Walt Disney (-1% op $16,67). Oorzaak was een verlaging van de ratings voor de schulden van het concern door kredietbeoordelaar Fitch. De tegenvallende resultaten bij dochteronderneming ABC Network, de tegenvallende bezoekcijfers in de pretparken van het concern na de aanslagen van 11 september en de miljardenovername van Fox Family hebben Fitch hiertoe doen besluiten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 27 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.