D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

GA Eagles wint in
zinderend slot

DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft bij vlagen zien waarom het door velen wordt getipt als titelkandidaat. De Deventenaren toonden tegen Helmond Sport over een bijzonder uitgebalanceerd elftal te beschikken, dat met name in de as ook nog eens veel individuele kwaliteit herbergt. Toch bleek dat maar net voldoende voor de zege. Een 3-1 voorsprong werd in het laatste kwartier uit handen gegeven. Leferink zorgde alsnog voor een happy end in de knotsgekke wedstrijd (4-3).

Dat uitgerekend assistent-scheidsrechter Kloeg - inderdaad de grensrechter die FC Utrecht de Amstel Cup ontnam - bijna puntenverlies zou inleiden, had ook hij niet kunnen bevroeden. Kloeg zag een duidelijk buitenspelgeval over het hoofd en stelde Leon Kantelberg in de 84ste in staat de 3-3 te scoren.

Dat Niki Leferink dik in blessuretijd de 4-3 binnenkopte, was dan ook niet meer dan gerechtigheid. GA Eagles was aanvankelijk ijzersterk, met de 1-0 - na elf minuten - als logisch gevolg. Een afgemeten voorzet van Van den Herik werd door Peter van Putten in de uiterste hoek gekopt (1-0).

Dat de rood-gelen alsnog in de problemen kwamen, hadden zij aan zichzelf te wijten. Een onoplettendheidje achterin leidde twee minuten na de hervatting tot de onverbiddelijke gelijkmaker van Rob Oomens (1-1). Puntenverlies dreigde, maar nadat Bram Marbus (op aangeven van Ugur Yildirim) en Koen Brack (uit een corner van Wouter van den Herik) binnen vier minuten koppend het verschil hadden gemaakt (3-

1), leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Door Roy Hendriksen en Leon Kantelberg leken de Brabanders er echter alsnog als een dief in de nacht met één punt vandoor te gaan. Tot Leferink geheel onverwachts nog binnenkopte.

FC Eindhoven-MVV 1-1 (0-0). 50. Taiwo 0-1, 66. Nelemans 1-1. Rode kaart: Trustfull (2x geel). Scheidsrechter Blom

FC Dordrecht-ADO Den Haag 1-3 (1-1). 41. Van Aerde 1-0, 45. Verberne 1-1, 51. Stroeve 1-2, Van Duijvenbode (eigen doelpunt) 1-3. Rode kaart: Van Zundert (2x geel). Scheidsrechter Van Dijk.

VVV-Heracles Almelo 1-3 (0-3). 5. Buikema 0-1, 34. Hoogeveen 0-2, 38. Sluijter 0-3, 88. Mbemba 1-3. Scheidsrechter Vink.

Haarlem-Cambuur Leeuwarden 2-0 (1-0). 31. Hooyboer 1-0, 52. Hooyboer 2-0. Scheidsrechter Schenkels.

Veendam-TOP Oss 4-0 (1-0). 8. Van Eijk 1-0, 49. Van Eijk 2-0, 69. Weerman 1-0, 72. Klinkers 4-0. Scheidsrechter Smit.

Go Ahead Eagles-Helmond Sport 4-3 (1-0). 11. Van Putten 1-0, 47. Oomens 1-1, 59. Marbus 2-1, 63. Yildirim 3-1, 77. Hendriksen 3-2, 84. Kantelberg 3-3, 90. Leferink 4-3. Scheidsrechter Koopman.

FC Volendam-Emmen 0-1 (0-0). 55. Emmen 0-1. Scheidsrechter Braamhaar.