De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 24 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Feyenoord jaloers op
extra rust Fenerbahce

   
 

AMSTERDAM - Feyenoord begint vandaag aan een loodzware week, met uitwedstrijden tegen Roda JC, Fenerbahce en Real Madrid. Voor beide internationale duels is Sebastián Pardo niet speelgerechtigd. De Chileense aanwinst keerde met een werkvergunning terug en trainde gisteren voor de eerste keer mee, maar was nog niet aangetrokken toen Feyenoord bij de UEFA de lijst met namen indiende. De inschrijving voor het hoofdtoernooi is daarentegen geen probleem; die sluit volgende week zaterdag.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Bert van Marwijk (Foto: ANP)
Jaloers nam trainer Bert van Marwijk kennis van het bericht dat de competitiewedstrijd die Fenerbahce dit weekeinde zou moeten afwerken, tot nader order is uitgesteld. "Het geeft aan dat de Turkse bond er alles aan doet om het belang van het voetbal te verdedigen. Dat is een groot verschil met Nederland. Wij hebben vorig seizoen wel vaker gespeeld op een tijdstip dat tegen alle logica indruist. Mensen die hebben geprobeerd daar verandering in te brengen, kregen steevast nul op rekest. Dat geeft te denken. In Turkije zijn ze blij met de Champions League; hier ligt dat schijnbaar anders."

Vandaar dat Van Marwijk voor het eerst in zijn carrière twee internationale uitwedstrijden op rij moet afwerken zonder eerst nog thuis te komen. Feyenoord reist woensdag meteen door naar Monaco voor het prestigeduel om de Super Cup tegen Real Madrid. De dag daarna weet Feyenoord, vanwege het verstrijken van de transfertermijn op 31 augustus, definitief of Brett Emerton voorlopig in Rotterdam blijft. In de Engelse pers wordt opnieuw druk gespeculeerd over een transfer naar Newcastle United, maar volgens manager Jan D. Swart dateert het laatste contact tussen de clubs van een maand geleden.

Van Marwijk is minder blij met alle aandacht voor de Australische middenvelder. "Het houdt hem zeker bezig", aldus de oefenmeester. "Iedereen begint steeds nerveuzer te worden. Ik denk ook dat er, in algemene zin, nog wel iets gaat gebeuren op de transfermarkt. Nu het einde nadert, willen veel clubs nog snel een speler kopen of verkopen. Ik wacht het rustig af. Zelfs Pierre van Hooijdonk kan nog verkocht worden zodra een club veel geld betaalt. Van zaken die ik toch niet kan veranderen, kan ik dus maar beter niet wakker liggen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 24 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.